Olympische Spelen

Marit Bouwmeester: “Ik ga voor goud”

12:30

Nog een paar uur voor de belangrijkste race uit het leven van Marit Bouwmeester: de medalrace in de Laser Radial klasse. Zeilen sprak de Friezin vlak voordat zij het water op ging nog even.

“Ik voel mij op zich wel OK. Goede spanning. Ik heb goed geslapen en mag nu weer in mijn boot. Daar voel ik mij het lekkerste”

Hoe heb je de rustdag doorgebracht?

“Ik ben eerst even gaan kijken bij de medalrace van de Finnklasse.” Haar vriend is Ben Ainslie. “Daarna ben ik met mijn zuster wat gaan golfen. Een paar ballen wegslaan op de driving range is wel lekker. De wind is wat minder dan afgelopen dagen en dat is voor mij wel gunstig en mijn bootsnelheid. Ik heb de afgelopen week voortdurend met harde wind moeten varen. Onder die omstandigheden kwamen mijn sterke kanten niet naar voren. Nu zijn we allemaal gelijk. Ik heb keihard getraind op de medalrace baan met Claire Blom. We hebben hier uren doorgebracht. Gisteren bij de medalrace van de Finnen en Star gebeurde er ook van alles. We zullen tot het einde keihard moeten vechten. Het is heel erg tricky. Je vaart achter een soort van muur.”

“IK ga voor goud. Ik zie het als voordeel dat we met een paar meiden zo dicht op elkaar staan. Eerder was het weer en de wind in het voordeel van de andere zeilster. Ik hoop dat ik ze vandaag kan afmaken.”

Had je vriend Ben nog tips voor je? “Ik denk ik na zijn medalrace beter niet naar hem kan luisteren.”

Tekst Eric van Staten

Tags: Last modified: 21 mei 2021
Sluiten