Olympische Spelen

Driemaal brons bij olympisch testevenement

08:38

Over een jaar starten in Rio de Olympische Spelen. Ter voorbereiding werd afgelopen week een testevenement gehouden. De Nederlandse zeilploeg was succesvol en wist in drie klassen een bronzen medaille te winnen.

Pieter-Jan Postma liet in de Finnklasse zien weer op het goede spoor te zitten. Tot aan de medalrace had de Friese Finnzeiler de leiding in het klassement, maar werd uiteindelijk derde. En daarmee heeft hij zijn olympische kwalificatie binnen.
Een zelfde kleur had de medaille die Mandy Mulder en Coen de Koning in de Nacra-klasse wisten te winnen. “De Rio-omstandigheden zijn super uitdagend, je kan nooit van te voren weten wat er gaat gebeuren. Je moet het doen met wat er op dat moment is. Je moet scherp reageren. We komen hier nog terug om nog meer te wennen aan deze Rio-omstandigheden. Maar we houden een heel goed gevoel over aan deze week. Snelheid hadden we niet genoeg. Maar we hebben heel slim gevaren. Als we snelheid hebben volgend jaar kan het iets heel moois opleveren,” aldus Mandy.
En ook Laser radial zeilster Marit Bouwmeester ging met brons naar huis.

Foto Richard Langdon

Tags: , Last modified: 27 juli 2021
Sluiten