Olympische Spelen

Dorian van Rijsselberge: “Voor mij is er geen druk…”

21:06

Dorian van Rijsselberge is dinsdag op overtuigende wijze aan de Olympische Spelen begonnen. Beide races wist hij met overmacht te winnen. De Texelaar is de grote kanshebber voor het surf goud, maar hij heeft geen enkele last van de favorietenrol. “Druk is er niet.” Met een glimlach van oor tot oor staat de sympathieke surfer Zeilen na afloop van zijn twee races te woord in het olympisch zeilcentrum.

Wat direct opvalt, is zijn gladgeschoren hoofd. In de eerste race pakte Dorian direct bij de start de koppositie. “De snelheid was goed en dat is belangrijk. In het eerste kruisrak had ik wat moeite om te boeien te zien. Ik heb daarom maar een beetje op gevoel en geluk gevaren. Dat pakte goed uit, want ik kwam als eerste boven. Vanaf dat moment ben op ik op kop blijven surfen. Ik moet zeggen dat dat heel lekker is. In de eerste race lag ik bij de finish zo’n veertig seconden voor op nummer twee. Tijdens de tweede race was dat een minuut. Mijn achtervolgers vochten met elkaar een strijd uit, waardoor ik kon uitlopen.”

Dorian vertelt dat hij best naar de openingsdag heeft uitgekeken. “Het is niet zo dat ik zenuwachtig was vanmorgen. Ik had er echt zin in. Een gevoel van het is tijd om wat te gaan doen.” En een nieuw kapsel? “Ja…dat maakt het helemaal af. Het was hier vandaag redelijk warm. Ik was daarom best blij met mijn kale kop.” Volgens de verwachtingen blijft het de rest van deze week ook lekker waaien en daar weet Dorian, zo liet hij al zien, goed van te profiteren. Door iedereen wordt de RS:X surfer als de grote favoriet gezien voor olympisch goud. Hoe gaat hij met deze hooggespannen verwachtingen om? ‘’Voor mij is er geen druk. Ik moet gewoon zorgen dat ik lekker vaar, want dan surf ik automatisch voorin. Als ik niet goed surf, dan heb ik daar mijn redenen voor. Dat heeft niets met druk te maken.”

Tekst Eric van Staten / Foto Dorian: Richard Langdon

Tags: Last modified: 21 mei 2021
Sluiten