Olympische Spelen

Bouwmeester moet wachten op goud

22:37

©Sailing Energy / World Sailing

Op maandag 14 augustus kwam alleen het 49erFX duo Annemiek Bekkering en Annette Duetz in actie. Het duo eindigde de dag als achtste in het klassement. De overige Nederlanders kwamen uiteindelijk niet in actie. Na lang wachten leek de geplande medalrace van Marit Bouwmeester maandag aan het eind van de middag (lokale tijd) toen de wind aanwakkerden als nog van start te gaan. De windkracht schoot echter meteen door tot windkracht zeven. Hetgeen de organisatie deed besluiten om de medalrace toch naar dinsdag 16 augustus te verplaatsen.

Bekkering & Duetz voorlopig achtste

©Sailing Energy / World Sailing

©Sailing Energy / World Sailing

Annemiek en Annette zijn op dag acht voorlopig de enige Nederlanders die in actie zijn gekomen. In race zeven, acht en negen eindigt het duo respectievelijk als vijfde, zevende en dertiende. Het duo Bekkering & Duetz staat met nog drie wedstrijden en de medalrace te gaan op de achtste plaats in het klassement.

Bouwmeester nu moet het morgen gebeuren

Voor Bouwmeester en de overige Laser Radial zeilsters zag het er lang niet naar uit dat ze nog in actie zouden komen. Totdat ze vlak voor tijd toch het water op werden gestuurd om uiteindelijk ruim een halfuur later onverrichter zaken weer terug te keren. Bouwmeester: “Het leek alsof we niet zouden starten vanwege te weinig wind. Ik denk dat niemand had verwacht dat het door te veel wind zou zijn. Dat is wel een beetje bizar. Het hoort bij het zeilen. Ik had het graag vandaag afgemaakt, maar nu moet het morgen. Dat is ook prima.”

470 duo

©Sailing Energy / World Sailing

©Sailing Energy / World Sailing

Het 470 duo Afrodite Zegers en Anneloes van Veen kwam helemaal niet in actie maandag. Hun drie geplande wedstrijden zijn verplaatst naar dinsdag 16 augustus. Woensdag staat voor de vrouwen in de 470 klasse de afsluitende medalrace op het programma. In de Laser klasse is de medalrace van Rutger van Schaardenburg ook verschoven van maandag 15 naar dinsdag 16 augustus.

Programma dinsdag 16 augustus

Door het uitstel op maandag is er een druk programma dinsdag 16 augustus. Voor de vrouwen in de 470 klasse en in de 49er FX klasse staan er drie races op het programma. Verder staan er in maar liefst vier klasses medalraces op het programma: Laser Radial, Laser, Finn en de Nacra 17.

Tags: , Last modified: 27 juli 2021
Sluiten