Olympische Spelen

470-duo Mulder en Van Veen op weg naar Olympische Spelen

18:30

470 van veen

Zeilsters Mandy Mulder en Anneloes van Veen bereiden zich in de 470-klasse voor op de strijd om een olympisch ticket. Het duo dat pas sinds november 2018 samen vaart heeft de winter gebruikt om hun campagne naar Tokio 2020 zowel sportief als achter de schermen vorm te geven.

Nieuwe combinatie

Nadat Anneloes van Veen en Afrodite Zegers in oktober besloten om niet langer gezamenlijk hun weg naar de Olympische Spelen 2020 te vervolgen moest Van Veen op zoek naar een nieuwe stuurvrouw. Zegers ging verder met Lobke Berkhout en Van Veen vond in de ervaren Mandy Mulder haar nieuwe stuurvrouw. Mulder won in Beijing 2008 zilver in de Yngling klasse en was in Rio 2016 actief in de Nacra 17. Van Veen kwam in Rio voor het eerst in actie en eindigde daar in de 470-klasse als vierde.

Lat iedere dag hoger

Afgelopen week voer het duo hun eerste officiële wedstrijd samen tijdens de Carnival races in San Remo. Van Veen: “We wilden in San Remo graag varen om de omstandigheden te leren kennen. In mei is hier het EK één van de 2 selectie momenten om een olympisch ticket. Het was een sterk internationaal veld met veel teams die zich ook voorbereiden op het EK.”
Mulder: “Voor ons ging het afgelopen week niet om het resultaat maar om de manier van varen, per dag hebben we ons steeds op een ander onderdeel gefocust. We zijn nog aan het bouwen, de lat leggen we iedere dag hoger. We willen blijven leren en moeten iedere dag beter worden.” Van Veen: “Met Maurice Paardenkooper hebben we een coach die ons in dat proces faciliteert en uitdaagt, we maken echt dagelijks stappen en dat is nodig.”

Planning

470 van veenOp 1 april begint in Palma de Princess Sofia Cup, daarna vaart het duo 16 t/m 21 april nog de World Cup in Genua. Het voorjaarsblok en de strijd om het olympisch ticket wordt afgesloten met het EK in San Remo van 9 t/m 14 mei.

Lees ook:

Tags: , , , Last modified: 27 juli 2021
Sluiten