Nederlandse wedstrijden

Vaarfoto en Zeilen weer aanwezig bij Ronde om Noord-Holland

Met professionele fotograaf en broodjes worst

09:25

Ronde om Noord-Holland 2024

Zeilen en Vaarfoto zijn dit weekend bij de YSY Ronde om Noord-Holland 2024 aanwezig om van alle deelnemers een mooie actiefoto te maken. Ook sponsort Zeilen het broodje worst in de sluis bij Kornwerderzand. Meer dan negentig boten verschijnen op vrijdag 21 juni, de langste dag van het jaar, aan de start van de Ronde in Lelystad. 

Vaarfoto

De toertocht met wedstrijdelement is zowel bij de ontspannen toerzeiler als de hardcore wedstrijdzeiler geliefd. Voor de start krijgt elke deelnemende boot een gratis Vaarfoto vlaggetje. Tijdens het eerste traject van Lelystad naar Enkhuizen maakt de professionele Zeilen-fotograaf vanaf een rib op het water van iedere boot mooie actiefoto’s. 

Teams die het tot het podium weten te schoppen krijgen bij de prijsuitreiking bovendien een ingelijste cover van Zeilen met hun eigen boot erop uitgereikt. Alle andere deelnemers kunnen de foto’s van hun boot gratis downloaden op Vaarfoto.nl. Elke deelnemer kan de coverfoto van zijn boot ook in hoge resolutie opvragen bij Vaarfoto. 

De zonovergoten editie van vorig jaar leverde prachtige foto’s op met veel blije zeilers:

De Ronde

In 2024 wordt de YSY Ronde om Noord-Holland al voor de 28e keer georganiseerd. Zoet water, zout water, sluispassages, stroming, golven; de Ronde heeft het allemaal. En vergeet ook het wedstrijdelement, nachtzeilen met tientallen andere jachten en het afsluitende feest in IJmuiden niet: naast een uitdagende prestatietocht, is het evenement ook een sociaal zeilfeest.

Weekend Weerbericht: vrijdagmiddag +36

“De rug vanuit het Azorenhoog, die op deze donderdag nog een aparte kern aflevert boven Duitsland, heeft plaatsgemaakt voor het binnendringen van een lagedrukgebiedje vanuit het zuiden. De exacte koers van de kern is al een paar dagen een discussiestuk binnen de diverse weerkamers en dat is ook nog zo op deze donderdag. Het Harmoniemodel van het KNMI laat het laag over het midden van het land naar het noorden lopen en The MetOffice tekent het laag nabij onze oostgrens. De route is van belang voor de windrichting en voor de meeste neerslag. Het is een kwestie van nowcasting: de ontwikkelingen op de voet volgen. Het ziet er naar uit dat langs de westkust de wind noordelijk zal zijn met 15-20 knopen. Het laag wordt rond middennacht al ten oosten van Hamburg verwacht, waardoor de wind bij ons uit het zuidwesten gaat staan. In het Amerikaanse GFS-model is dat al op vrijdagmiddag het geval en verwachten zij langs onze kust een westelijk windje met 5 knopen…. Opletten dus!”

Tips van mede-zeilers

Zeil je dit weekend mee en kun je nog wel wat last-minute tips gebruiken? Je vakantie-inventaris ruim vóór vertrek van boord halen, de koersen alvast in een Excel-document zetten en vooral hard genieten: het zijn enkele tips van een mede-zeiler die vorig jaar met een fanatiek studententeam voor het eerst de Ronde zeilde. Ze werden eerste in hun klasse (ORC-3). We interviewden de enthousiaste schipper over dit succesverhaal. Lees het interview met alle tips hier.

Team Zeilen deed eerder ook mee aan de Ronde, een leerzaam verslag daarvan kun je hier lezen. 

Last modified: 20 juni 2024
Sluiten