Nederlandse wedstrijden

Inschrijvingen 24 Uurs Zeilrace geopend

Doe mee met 's lands grootste zeilwedstrijd en kom op de cover van Zeilen

18:02

Sinds 1 mei kunnen deelnemers zich inschrijven voor de 57e editie van de 24 Uurs Zeilrace. Op vrijdagavond 26 augustus zullen er weer honderden jachten vanuit 13 havens langs het Marker- en IJsselmeer vertrekken. Een etmaal later is de finish bij Medemblik. Ga naar de vernieuwde website om je in te schrijven.

Varen zonder restricties

Klaas Jan Kroon, voorzitter van het 24-uurs comité: “Medemblik maakt zich op voor een ouderwets ontvangst van de Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace. Het wordt een normale editie zonder restricties.” De band keert terug en de prijsuitreiking zal zoals gebruikelijk bij Kasteel Radboud plaatsvinden.

Vanwege corona werd vorig jaar een digitaal wedstrijdformulier beschikbaar gesteld. Hoewel er geen restricties meer zijn, blijft het digitaal formulier beschikbaar. Kroon: “Hopelijk zullen dit jaar nog meer deelnemers het real-time gaan invullen. Zo kunnen ze niet alleen hun eigen positie ten opzichte van de concurrenten in de gaten houden, maar het thuisfront kan ze ook volgen.”

Kom op de cover van Zeilen

Tijdens het evenement zal Zeilen aanwezig zijn met twee fotografen om bij de finish foto’s te maken, die op daarna op Vaarfoto.nl terug te vinden zullen zijn. Tijdens de prijsuitreiking krijgen de winnaars foto’s van hun zeilboot, opgemaakt als Zeilen-cover uitgereikt op het podium. Daarnaast krijgt ieder deelnemend team een gratis editie van Zeilen.

Alle aspecten van zeemanschap in 24 uur

De combinatie van navigatiekunst, zeilen, de gezelligheid en overleven maakt het evenement zeer geliefd. Het deelnemersveld bestaat uit toer- en wedstrijdklassen. Alle teams moeten in een etmaal zoveel mogelijk zeemijlen afleggen. Ze mogen de vastgestelde rakken op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en de Noordzee slechts twee keer zeilen, dus navigatie is essentieel.

Naast zeewaardigheid en uithoudingsvermogen van de gehele bemanning, zijn een goede interpretatie van het weer, het vaargebied en de stromingen belangrijke factoren voor het eindresultaat. Schrijf je snel in om je plekje in deze unieke race veilig te stellen!

Omslagbeeld: (c) Laurens Morel

Tags: Last modified: 2 mei 2022
Sluiten