Actueel, Nieuws, Wedstrijden

International Sail Limburg

12:51

De eerste internationale zeilwedstrijd met eredivisieboten op de Limburgse Maasplassen is zeer succesvol verlopen. Op zaterdag 25 juni 2016 gaven negen teams uit Nederland, België en Duitsland een nieuwe, sportieve betekenis aan grensoverschrijdende samenwerking tijdens International Sail Limburg 2016. De internationale bemanningen namen het tegen elkaar op tijdens een vriendschappelijke, maar gezonde competitieve wedstrijd. Winnaar was Jachtwerf Somers uit Roermond. Het evenement was onderdeel van het jaarlijkse Nautic Weekend.

International Sail Limburg 2De Roermondse Roei- en Zeilvereniging Maas en Roer organiseerde de wedstrijd op de Maasplassen in Roermond. Volgens Giel Polman, directeur van VVV Midden-Limburg is dit een bijzonder geschikte locatie voor zo’n internationaal zeilevenement: “Volgens mij vind je nergens in Nederland zo’n groot aaneengesloten, grensoverschrijdend watersportgebied. Samen met Connect Limburg willen we de vele internationale mogelijkheden hier veel beter en vaker bekend maken. Bijvoorbeeld met deze zeilwedstrijd, maar ook met andere activiteiten onder de noemer van het Nautic weekend. We zijn vandaag heel voortvarend van start gegaan en hopelijk reiken het succes van deze race en het enthousiasme bij de deelnemers steeds weer verder. Stip aan de horizon is wat mij betreft om uiteindelijk de Sneekweek van het zuiden te zijn.”

Zaterdag streden Nederlandse, Belgische en Duitse zeilers in professionele J70 boten tegen elkaar. Ondanks de regenachtige weersomstandigheden verliep de dag buitengewoon goed. Na een korte trainingssessie, waarna het startschot om 11.30 uur werd gegeven door wethouder Angely Waajen van de gemeente Roermond. De race verliep dynamisch en vooral ook heel plezierig.

Waardering vanuit de provincie

International Sail Limburg 2Vanuit de provincie Limburg kwam veel waardering: “De provincie Limburg is trots om dit internationale evenement te mogen hosten. Juist als grensoverschrijdende provincie is het logisch dat dit soort evenementen hier plaatsvinden. Hier komen zoveel verschillende nationaliteiten en culturen bij elkaar om samen te werken en te leven, dat we het ook weleens tegen elkaar op mochten nemen.” De organisatie is erg trots op deze eerste editie, die volgens alle samenwerkende partijen veel groeipotentie heeft. Voor 2017 staat dan ook al een tweede editie gepland op 24 en 25 juni.

 

Tags: , Last modified: 28 juni 2016
Sluiten