America's Cup

Luna Rossa wint PRADA Cup

12:09

Luna Rossa Prada Pirelli heeft de PRADA Cup gewonnen én die overwinning zorgt ervoor dat het Italiaanse team de uitdager wordt in de 36e America’s Cup. Op zondag 21 februari veroverde Luna Rossa de laatste twee punten die nodig waren om de Challenger Selection Series te winnen. De andere twee teams, NYYC American Magic en Ineos Team UK, moeten het slagveld verlaten. Vanaf 6 maart neemt Luna Rossa het op tegen verdediger Emirates Team New Zealand in Auckland.

Max Sirena, schipper en team director, vertelt het volgende direct na hun overwinning: “Ik ben erg blij voor de jongens, onze sponsors en voor alle mensen die voor ons hebben gewerkt in dit project. Het was niet zo voor de hand liggend om te winnen, want ook al waren we maar met een paar teams, we waren alle drie erg competitief. Ik ben blij voor het team omdat het tot nu toe geen gemakkelijke campagne is geweest en het is fair dat de crew vandaag kan genieten van de dag. Vanaf morgen zullen we nadenken over Emirates Team New Zealand.
We hebben veel nieuwe dingen om te proberen en we kunnen niet veel ontspannen, het is belangrijk dat we blijven trainen en de aandacht niet te laten verslappen. Het tempo moet hoog blijven. We will go there with our heads down and we will play it until the end!

Zie hieronder Facebookposts van het team dat de officiële uitdager van de 36e America’s Cup is:

Bekijk ook: De America’s Cup saai? Bekijk de video en oordeel daarna

 

Tags: , , , , , , Last modified: 22 februari 2021
Sluiten