Wedstrijden

Allianz Regatta van start voor Almere

Ga jij de zeilwedstrijden volgen?

08:11

Voor het eerst na 36 jaar wordt de Allianz Regatta niet voor Medemblik gezeild, maar voor Almere. Het evenement, dat uit de Open Nederlandse Kampioenschappen en Hempel World Cup Series bestaat, vindt plaats van 27 mei tot 5 juni en maakt onderdeel uit van de Dutch Water Week. Ga jij de zeilwedstrijden volgen?

De Open Nederlandse Kampioenschappen duren van 27 tot en met 29 mei en de Hempel World Cup Series van 29 mei tot 5 juni. Voor het eerst genoemde evenement gaan zeilers in zes verschillende klassen het water op. Tijdens dit weekend strijden alle niet-Olympische klassen om het Nederlands Kampioenschap. De Etchells-, Formule 16-, Formule 18-, J/70, Folie Mot-zeilers en windsurf foilers gaan de strijd met elkaar aan.
Meer dan 400 Olympische topzeilers van over de hele wereld racen vervolgen in de Allianz Regatta als onderdeel van de Hempel World Cup series van World Sailing. Van 31 mei tot en met 4 juni maken de 49er, 49er FX, 470, Ilca 6, Nacra17 en RS Aero 7 hun opwachting voor Muiderzand. Van 1 tot en met 5 juni gaan de iQFOiL men, iQFOiL women, Formula Kite men en Formula Kite women voor het Batavia strand in Lelystad het water op.
Klik hier om te kijken welke (Nederlandse en Belgische) zeilers er mee doen.

Dutch Water Week

De Allianz Regatta is onderdeel van het nieuwe evenement de Dutch Water Week. Tijdens deze dagen komt een divers aantal watersporten samen op meerdere locaties. Naast de strijd van de wereldtop in de Olympische klassen, de kern van het evenement, staat er nog veel meer op het programma op en rond het water van Almere en Lelystad. Nederlandse en buitenlandse wedstrijdzeilers zullen tegen hetzelfde decor ook in andere klassen om het Open Nederlands Kampioenschap strijden. Daarnaast zijn er nog demonstraties, beurzen, een XL-versie van Optimist on Tour, kano/sup-toertochten, extreme watersporten, noem maar op.
De Dutch Water Week is een initiatief van het Watersportverbond en Tig Sports. Klik hier voor meer informatie.

Van Medemblik naar Almere

De verhuizing van het Olympische zeiltoernooi naar Almere betekent het einde van een tijdperk. Sinds 1985 kwam de internationale zeiltop jaarlijks in mei naar Medemblik, voor wat sinds begin dit jaar bekend staat als de Allianz Regatta. De zeilwedstrijd kende verschillende namen, waaronder Spa Regatta en Delta Lloyd Regatta. In 2013 raakte de wedstrijd de wereldbekerstatus kwijt, maar die keerde dit jaar weer terug. De laatste jaren bleef het aantal inschrijvingen dalen. De komst van Allianz als nieuwe hoofdsponsor gaf hoop om het tij te doen keren.

Wat vind jij ervan dat het evenement een nieuwe thuisbasis heeft?

Lees ook: Medemblik verliest boegbeeld, Allianz Regatta verhuist naar Almere

Omslagfoto: © Sander van der Borch

Last modified: 27 mei 2022
Sluiten