Actueel, Nieuws

Aspergediner bij wélke regatta?

11:20

Geen Lenco Regatta meer? Vorig jaar was het een van de grootste zorgen van menig zeiler. Lenco, de hoofdsponsor van de Lenco Regatta, stopte ermee. Daarmee zouden de wedstrijden, die bekend stonden om hun aangename walprogramma met aspergediner en heerlijke wijn, verdwijnen. Er moest een nieuwe sponsor komen om de regatta door te laten gaan, en dan het liefst ook nog een die asperges wilde serveren.

Tijdelijk Flevoland Regatta
Pas twee maanden voor de start van de regatta kon de tijdelijke werknaam: ‘Flevoland Regatta’, worden vervangen door een nieuwe naam. Nieuwe sponsor is de Blue Water App en de nieuwe naam voor het wedstrijdweekend is dan ook Blue Water App Regatta. Wedstrijdorganisator Hans Keverling Buisman, is blij met de samenwerking. “Hiermee kunnen we de regatta behouden zoals hij altijd was, dezelfde wedstrijden op het water, een after sail en een uitgebreid diner in de fabriekshal. We hebben dan ook dezelfde cateraar als andere jaren. Of ze asperges serveren weet ik niet, maar het zou wel logisch zijn.”

Kwarttonners
De wedstrijden bestaan uit korte up en down wedstrijden op zaterdag en zondag. Voor de Kwarttonners begint het evenement al een dag eerder. Zij komen op vrijdag in actie voor een langebaanwedstrijd, welke deel uitmaakt van hun Open Nederlands Kampioenschap.

Kort dag
De samenwerking met de Blue Water App werd pas eind maart officieel bezegeld, veel tijd om een grote regatta te organiseren was er dan ook niet. En door de lange onzekerheid zijn er weinig aanmeldingen binnen gekomen. Dat betreurt Keverling Buisman. “Het was misschien ook niet zo handig dat we er vorig jaar zo’n groot feest van hebben gemaakt met het afscheid van Lenco. Het werd iets te veel gebracht als afscheid van de regatta. We hebben daarna tijdelijk de naam naar Flevoland Regatta veranderd om toch iets op de zeilkalender te kunnen plaatsen. Nadat de nieuwe sponsor bekend was hebben we dit aan alle oud-deelnemers gemeld en ook verspreid via diverse kanalen. Maar dit was pas twee maanden voor de regatta, dan zijn veel agenda’s al ingevuld.”

‘We willen weer naar 100 inschrijvingen’
Chris Drenth is een van de drijvende krachten achter de Blue Water App. Hij vindt het heel logisch om een regatta zoals deze te sponsoren en zit er voor meerdere jaren in. “Naast dat het ons exposure geeft, willen wij ook graag het wedstrijdzeilen in Nederland stimuleren. Het sponsoren van deze regatta is hierin het begin. En het uiteindelijke doel is om deze regatta weer groot te maken; dit jaar hebben we zo’n 40 boten aan de start. Maar we willen juist weer toe naar over de 100 deelnemers aan de startlijn. We zitten als Blue Water App dan ook voor de lange termijn in dit evenement.”

De Blue Water App Regatta vindt plaats op 17 en 18 juni en wordt gevaren vanuit de Flevo Marina in Lelystad.

Last modified: 16 juni 2017
Sluiten