Promo

Bootverzekering nodig?

Kies er een die bij je past

10:04

Het is lente! Misschien ligt je boot al in het water, of gebeurt dat snel. Het is is belangrijk dat je bootverzekering op orde is als het zover is. Drie tips om de verzekering te kiezen die bij je past.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met:

1. Kies het juiste vaargebied

Je premie is het goedkoopst als je het kleinste vaargebied kiest dat je verzekering aanbiedt. Bij Nationale-Nederlanden is het kleinste vaargebied Nederland, maar daarbij zijn de Westerschelde en kustwateren tot 20 mijl uit de kust bij inbegrepen. Zo kun je toch zorgeloos een keer buitengaats gaan. Vaar je verder? Kies dan bijvoorbeeld Europa of de Middellandse Zee.

2. Vergeet je bijboot niet

De bijboot valt niet altijd onder je bootverzekering, terwijl hij in sommige gevallen onmisbaar is en prijzig om te vervangen bij schade of diefstal. Let daarom goed op bij het afsluiten van je verzekering.

3. Wedstrijdzeilers opgelet

Niet alle verzekeraars vergoeden standaard schade die je oploopt bij wedstrijden. In veel gevallen moet je daar extra premie voor betalen. Bij Nationale-Nederlanden ben je wel standaard verzekerd voor schade bij wedstrijden.

Wil je meer tips over het afsluiten van de juiste bootverzekering? Bekijk dan deze pagina, waar je meer leest over de verschillende dekkingen, verzekering bij osmose en de afhandeling van schade door verzekeraars, of hoe je je boot verzekert als je haar verhuurt.

Tags: , , Last modified: 8 december 2022
Sluiten