OUD

Blog – Vormbehoud tonen

07:44

Je bent goed in je sport, de beste van je land en behoort tot de top van de wereld. Alleen heb je nog geen officiële uitnodiging in je zeiltas om mee te doen aan de Olympische Spelen.Je bent goed in je sport, de beste van je land en behoort tot de top van de wereld. Alleen heb je nog geen officiële uitnodiging in je zeiltas om mee te doen aan de Olympische Spelen.

Het is de situatie waarin diverse van onze zeiltoppers op dit moment verkeren. Aan de Olympische Spelen mogen van het IOC maximaal 380 zeilers in tien klassen deelnemen.

Tot dusverre zijn Laser radial zeilster Marit Bouwmeester, surfer Dorian van Rijsselberge en het Sonarteam zeker van deelname.

De twee matchraceteams zijn genomineerd. Alleen moeten de verbondszeilsters met het commerciële Mach3 team nog uitvechten wie naar Engeland mag. Dat gebeurt van 3 tot en met 9 mei in Weymouth. Het team dat als eerste negen races wint, mag naar de Spelen.

De 470-zeilsters  Lisa Westerhof en Lobke Berkhout zijn op hun Facebooks al druk aan het aftellen voor Londen 2012. Bij de mannen strijden Sven en Kalle Coster met de Stevens om een olympische nominatie.

Finnzeiler Pieter-Jan Postma leeft al toe naar de start van de Spelen. Vanaf 29 juli gaat hij op medaillejacht.

In de Paralympische 2.4mR klasse is de nationale selectie in volle gang. Thierry Schmitter leek lange tijd de beste papieren te hebben, maar voelt de hete adem in zijn nek van
zijn trainingsmaten Andre Rademaker en Barend Kol.

En ook in de Laser is de strijd tussen Rutger van Schaardenburg en Roelof Bouwmeester niet beslist.

Als olympisch zeilverslaggever heb ik gelukkig geen last van kwalificatiezorgen. Eind juli begin ik aan mijn tweede Spelen. Voor Zeilen en NU.sport zal ik in woord en beeld verslag doen vanuit het zeilmekka.

Ik moet de komende maanden met het maken van een olympische bijlage wel vormbehoud tonen. De special met het laatste nieuws komt in het juli-nummer in Zeilen.

Net als Lisa en Lobke tel ik af: zij voor de Spelen. Ik voor mijn deadline.

Eric van Staten
Redacteur Zeilen

Tags: Last modified: 16 maart 2021
Sluiten