OUD

Heimwee naar bosje stro

17:26

Een bosje stro aan de verstaging was vroeger een teken dat een boot te koop stond.
Wie nu een gebruikte boot zoekt, surft vanachter de PC door occasionland. En als het oog valt op een bepaalde boot, dan wordt de eigenaar via de mail met vragen bestookt.Een bosje stro aan de verstaging was vroeger een teken dat een boot te koop stond.
Wie nu een gebruikte boot zoekt, surft vanachter de PC door occasionland. En als het oog valt op een bepaalde boot, dan wordt de eigenaar via de mail met vragen bestookt.

Verbazing
Over wat potentiële kopers willen weten, kan ik mij als verkoper soms buitengewoon verbazen. Zo was iemand vooral geïnteresseerd of mijn super wedstrijdzeilboot wel roeiriemen had. Hoe mijn boot er uitziet, in welke staat die is en wat er allemaal bijzit: daar werd niet naar geïnformeerd..

Vraag en antwoord
Een Duitse belangstellende heeft mij onlangs twee weken achtereen bezig gehouden met telkens weer een serie nieuwe vragen over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Omdat je nooit weet wie je koper is, reageerde ik iedere avond plichtsgetrouw in mijn beste Duits. Ieder antwoord, zorgde (tot mijn ergernis) voor een wedervraag.

Verlanglijstje
Totdat het mailcontact staakte. Na een week besloot ik de vermeende koper zelf een berichtje te sturen om te weten of hij nog geïnteresseerd was. “Ja zeker”, was het antwoord. “Uw zeilboot staat bovenaan mijn verlanglijstje.” Daarna bleef het stil, heel erg stil en dat is het nog. Ik vermoed dat de man door zijn vragenvuur heen is. Ondertussen heeft de volgende koper zich via de ‘digitale vaarweg’ gemeld. Mijn mailbox loopt weer vol.Vragen, vragen en nog eens vragen…

Zien doet kopen
Ik zal u niet vermoeien met de inhoud, maar die liggen op het niveau van de roeiriemen. Ik zou graag een pleidooi willen houden voor de terugkeer van het bosje stro. Zien doet kopen, maar daarvoor moet je kopers wel achter hun PC vandaan halen. Dat is mij helaas nog niet gelukt. Jammer ook voor mijn boot, die zo langzamerhand toe is aan een nieuwe, enthousiaste schipper die met hem wil zeilen. Roeien, mag wat mij betreft ook. Een paar riemen geef ik er desgevraagd gratis bij.

Eric van Staten
Redacteur Zeilen

Tags: Last modified: 16 maart 2021
Sluiten