OUD

Nooit van gekomen

16:19

Eric van Staten, redacteur ZeilenHoe vaak heb ik ze niet zien zeilen? En hoe vaak heb ik de gekleurde vloot  al niet gefotografeerd? Er zelf mee zeilen…het is er nooit van gekomen.

Ik heb het over Regenbogen. De Koninginneklasse van onze meren en plassen. Bij de Alkmaarsche Roei-en Zeilvereniging in Akersloot, waar ik al van kinds af aan lid ben,  liggen diverse boten.  Ik hoop de eigenaren de komende tijd te enthousiasmeren om op zaterdag 30 juni mee te doen met de eerste Botenruildag van Zeilen. Misschien mag ik dan een rondje meezeilen. Het idee achter deze dag is dat booteigenaren eens bij een haven-of clubgenoot aan boord stappen om met elkaars boten te varen. En de zeilervaring van elkaars boten delen.

Friesland
Afgelopen najaar was ik met mijn trailerbare zeilboot op weg naar Friesland. Daar zou ik meezeilen met het skûtsje van de familie van mijn collega Willem. En hem leek het wel aardig om op het Tjeukemeer een keer in mijn Solo te zeilen. Na afloop van een zeer gevarieerde zeildag, op de terugweg in de auto, ontstond spontaan het plan om een nationale Botenruildag te gaan organiseren. In de eerst volgende redactievergadering van Zeilen gooide ik het idee op tafel en mijn anders best kritische collega’s reageerden direct razend enthousiast.

De afgelopen maanden heb ik hier en daar een visje uitgegooid om te kijken of er sowieso wel behoefte is aan een Botenruildag. En de reacties, tot dusverre zijn alleen maar positief.

Solo
Waar ´ruilen´ toe kan leiden, heb ik inmiddels zelf ervaren. Afgelopen najaar vroeg een clubgenoot of hij even in mijn Solo mocht zeilen. Na een kwartier was hij overstag. En sinds kort is hij de trotse bezitter van een eigen Solo. Nu maar hopen dat ik hem achter mijn ´spiegel´ kan houden tijdens de wedstrijden…

Door Eric van Staten

Redacteur Zeilen

 

Tags: Last modified: 16 maart 2021
Sluiten