Reisverhalen

Dixbay naar het noorden – Richting Ålesund

Met kaap Stad uit de weg vervolgt Dixbay haar weg

18:03

Dixbay naar het noorden

De drukte van een stad als Bergen was na een langere tijd op zee even wennen voor de bemanning van Dixbay. Ondanks dat Idris en Rob het best naar hun zin hebben gehad in Bergen, konden ze niet wachten om de vrijheid van de zee weer op te zoeken. Na een dag met prachtig zeilweer komen ze aan in Florø, waar Rob van boord gaat. In aflevering 5 van ‘Met Dixbay naar het noorden’ heb je kunnen zien hoe Idris solo verder zeilt. Kaap Stad vormde daarbij nog even een uitdaging, vanwege beruchte getijstromen rond de kaap.

Gelukkig voor Idris was er op dinsdag precies een ‘mooi weer gat’. Dat wil zeggen dat de wind even iets rustiger was, maar echt mooi weer was het niet. In de miezerregen en op de motor (want zwakke wind) gingen Idris en Dixbay op pad. De weersomstandigheden bleven Dixbay goed gezind, en Kaap Stad werd zonder enige moeite gerond. Na een behoorlijke dagtocht kwam Idris aan op Sandsøya, een eilandje op zo’n 60 mijl varen van Florø. Precies op tijd, want de volgende dag zou het weer enorm hard gaan waaien. En regenen, dat ook.

Als de regen het dan eindelijk opgegeven heeft, zet Idris zijn droomreis voort. Dixbay steekt weer van wal. Op naar Ålesund! Hoe die reis verlopen is, kun je vanaf nu, net als de voorgaande afleveringen van ‘Met Dixbay naar het noorden’, bekijken op ons YouTube-kanaal. Andere avonturen van Idris en Dixbay bekijken of lezen? Dat kan op onze site.

Tags: Last modified: 27 juni 2022
Sluiten