Reisverhalen

Met Dixbay naar het noorden

Met bestemming Spitsbergen

12:28

Met Dixbay naar het noorden

Idris van der Meer heeft een droom: met Dixbay naar het noorden zeilen. Naar de Poolcirkel om precies te zijn, en het liefst ver daarboven. Het oorspronkelijke plan was de Lofoten. Maar toen een vriend van hem opperde om ook Spitsbergen aan te doen ‘want je bent dan toch in de buurt’ heeft Idris zijn plan gewijzigd. Het ultieme doel van zijn avontuur naar het noorden? Spitsbergen! Voor zover het weer het toelaat natuurlijk. Dit voorjaar was het dan eindelijk zover. De landvasten konden los, de vrienden en familie werden uitgezwaaid, en Enkhuizen werd al gauw een stip op de horizon. Via Hindeloopen en Vlieland zet Dixbay koers naar Noorwegen.

Dixbay onderweg naar Noorwegen

Inmiddels is Idris een dikke maand onderweg. De beruchte kaap Stadlandet is succesvol gerond, en het tweede team opstappers is aan boord geklommen. Spitsbergen komt steeds dichterbij. De oversteek naar de eilandengroep hangt op dit moment nog een beetje af van het weer, maar anders is de Noordkaap ook een mooi alternatief, zo laat Idris ons weten. En mocht dat niet lukken, dan wachten de Lofoten nog altijd.

Benieuwd naar Idris’ avonturen? Twee keer per week plaatsen we een nieuwe video-update op Zeilen.nl. Houd dus vooral onze website in de gaten, of abonneer je op ons YouTube-kanaal. De eerste 3 afleveringen van ‘Met Dixbay naar het noorden’ staan inmiddels online en zijn alvast te bekijken.

Tags: , Last modified: 21 juni 2022
Sluiten