Reisverhalen

Dixbay naar het noorden – Zeilen naar Bergen

Vanuit Rott, ter hoogte van Stavanger, gaat de reis verder naar de Poolcirkel

17:00

Dixbay naar het noorden

Nieuw vaarwater geeft altijd motivatie om verder te varen en meer te ontdekken. Zo ook voor Idris! Na een, uiteindelijk toch nog pittige, overtocht vanuit Vlieland heb je in de vorige aflevering van ‘Dixbay naar het noorden’ kunnen zien hoe Idris en zijn opstapper Rob met Dixbay in Noorwegen zijn aangekomen. Na een overnachting op Rott, een eilandje net buiten Stavanger, is het tijd om verder te varen. Spitsbergen wacht immers!

Dixbay naar het noorden
Na de overnachting op Rott is het tijd om de reis te vervolgen.

In de nieuwste aflevering, ‘Zeilen naar Bergen’, volgen we Idris en Rob tijdens de volgende etappe van de reis naar de Poolcirkel. Ondanks het miezerige begin van de tocht blijkt het toch heerlijk zeilweer te worden, dus de koers naar Haugesund wordt uitgezet. Eenmaal op het water wordt het echter fantastisch zeilweer. Idris en Rob besluiten door te varen en vinden een idyllisch plekje om te overnachten. Vanuit Koløyosen voert de reis de volgende dag naar Bergen. Weten hoe deze reis verlopen is? Of hoe Idris en Rob het ervaren om na dagen op zee weer eens in een ‘drukke’ stad te zijn? Aflevering 4 van ‘Dixbay naar het noorden’ is nu te zien op ons YouTube-kanaal!

Dixbay naar het noorden
Dixbay onderweg naar Bergen

Nieuwsgierig geworden naar de andere avonturen van Idris? Op onze site vind je onder andere zijn spectaculaire video’s over zeilen in zwaar weer.

Tags: , Last modified: 21 juni 2022
Sluiten