Dufour 386

11:16

Conclusie

De Dufour 386 test is gepubliceerd in een artikel waarin zowel de Dufour 365 als de Dufour 386 als de Dufour 455 beschreven worden. Hier volgt de conclusie van de test van alle drie de schepen.

De ‘Grand’Larges’ zijn mooie boten. De lijn straalt moderne elegantie uit. De boten zeilen lekker en zijn gemakkelijk te sturen. Ze zijn mooi afgewerkt en lijken zorgvuldig geconstrueerd. De zorg voor waterafvoer, ventilatie en de aanwezigheid van een zoutwaterpomp in de kombuis is opmerkelijk.

Over het concept voor ‘optimaal toerplezier’ valt te twisten. Voor Dufour lijkt het verschil tussen toer- en prestatieboot gering en slechts een kwestie van een iets geringer zeiloppervlak, een dieper stekende kiel, een hoger geplaatste giek, het ontbreken van een trimbaar achterstag, een kuip zonder obstakels en een vrije doorloop, en een langsscheepse, in plaats van een dwarsscheepse kombuis.

Anderen zouden bij een toerjacht eerder denken aan een forsere waterverplaatsing om vriendelijker gedrag op zee te bereiken, optimalisering van bedieningsgemak bijvoorbeeld door de grootschoot binnen het bereik van de stuurman te brengen en het leioog uit de kuip verstelbaar te maken.

Specificaties

Titel
Dufour zet nieuwe 'handtekeningen'
NummerJaargang
072005
Merklogo
MerkType
Dufour 386onbekend
Testomstandigheden
onbekend
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Umberto Felci, dek en interieur: Patrick RoséoDufour Yachts
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Jachtservice Noordschans, Jachtservice Muiden, Zeeland YachtingWestdiep Yachting Center
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
11.729.84
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester3.93
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Vinkiel1.76
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend6.980193015.95
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
73Elvstrom, grootzeil en rolgenua
IJPE
onbekendonbekendonbekendonbekend
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Volvoonbekend29onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
160320 / 440onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
1 / 22 / 35 / 7onbekend
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
127952Vaarklaar164765onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult dus in de praktijk minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

In deze standaardluxeprijs zijn de volgende voorzieningen standaard: oven, koelbox (122 l.), boiler 20 l. De extra’s boven de ‘prijs vanaf’ zijn de volgende: een feestpakket ter ere van het 40-jarig bestaan van de werf met: log, windrichting/snelheidsmeter, dieptemeter, gelamineerde vloerdelen, blauwe kussenbekleding, gepolijste deklijsten, onderhouds- en reparatieset, zeewatervoetpomp, rompdecoratie, extra serviceaccu, acculader, 230 walstroom met extra stopcontacten, radio/cd-speler, Dufour servies, elektrische ankerlier, lazy jacks, kuipdouche (warm/koud) kuiptafel, lederen bekleding stuurwiel, vaste giekneerhouder, 2de vallier met blok en stoppers, beslag voor asymmetrische spi, wegneembaar kotterstag + beslag, dubbel stuurwiel, buiskap, verwaming, vuilwatertank voor 1 toilet, rolgordijnen voor dekluiken, tafel/bedconstructie in salon, multirepeater bij kaartentafel, kaartplotter/gps geschikt voor radar, bijpassende radar, stuurautomaat, vhf-antenne, vhf, anker, landvasten, stootwillen, antifouling, transport naar Nederland.

Last modified: 23 maart 2011
Sluiten