Actueel

Zo staat het ervoor met de honderden ARC-zeilers

18:45

Meer dan 1000 zeilers, verdeeld over ruim 180 boten, gooiden op zondag 24 november de trossen los om aan de Atlantic Rally for Cruisers (ARC) te beginnen. De zeilers die deelnemen aan de ARC+ en ARC+ St. Vincent vertrokken op 10 november om met hun tochten over de Atlantische Oceaan te starten. Zij hadden een tussenstop op het Kaapverdische eiland São Vincente. Op het moment van schrijven zijn al veel deelnemers aangekomen op hun Caribische eindbestemmingen: Saint Lucia of St. Vincent.

Eind november schreven we dat honderden zeilers bezig waren om de Atlantische Oceaan over te steken. Het screenshot dat we wij bij dat bericht plaatste, liet de wirwar op het water zien. Inmiddels is de vloot verder naar links ‘opgeschoven’ en is een aantal deelnemers gefinisht.

Zo zag het wedstrijdveld er eind november uit. Klik op de afbeelding om de actuele situatie te bekijken.

ARC

Op 6 december, na ruim 3300 mijl varen, kwamen Regis Guillemot en zijn bemanning aan op de Hallucine in Saint Lucia. Zij zijn de eerste deelnemers binnen de ARC-vloot die in Rodney Bay Marina aankwamen. Op het moment van schrijven zijn nog ruim 160 deelnemers onderweg om Saint Lucia te bereiken. (Klik hier voor de tracker.)

ARC+ en de ARC+ St. Vincent

Bij de ARC+ was het Minimole die als eerste op 4 december in Saint Lucia aankwam. De Italiaanse schipper Marco Corno en zijn crew zeilden op een Neel 47. De laatste ARC+-deelnemer kwam aan op 9 december om 11:32 uur.

De zeilers die de ARC+ St. Vincent varen, zijn ook allemaal gearriveerd op het eiland St. Vincent. De bemanning aan boord van Zarya kwam als eerste aan op de eindbestemming. Zij finishten in de ochtend van 4 december. De laatste boot kwam hier rond het middaguur aan op 9 december.

Op de Facebookpagina van het zeilevenement vind je nog veel meer aankomstfoto’s van de deelnemers.

Omslagfoto: Screenshot Fleet Viewer ARC

Tags: , , , , , Last modified: 10 december 2019
Sluiten