Actueel

WK Zeilen 2022 vindt plaats in Den Haag

10:25

Onlangs maakte internationale zeilbond World Sailing bekend dat Den Haag in 2022 het decor is het van WK Zeilen voor olympische klassen. De stad heeft de organisatie van het prestigieuze toernooi toegekend gekregen. Naast Den Haag dong ook Auckland mee om de organisatie van het WK Zeilen 2022 in handen te krijgen.

Het Watersportverbond deed ook al een poging om de WK van 2018 te organiseren, maar dit toernooi werd toegewezen aan het Deense Aarhus. Dit keer is het Nederland dus wel gelukt! “We zijn ontzettend blij en trots dit evenement te mogen hosten,” vertelt Maurice Leeser, directeur van het Watersportverbond. “Nederland is een watersportland bij uitstek en de organisatie van een WK past hier uitstekend bij.”

Voor de eigen fans

Het WK Zeilen wordt elke vier jaar gehouden en is, na de Olympische spelen, het meest belangrijke zeilkampioenschap voor de olympische zeildisciplines. Aan de WK doen zo’n 1400 zeilers mee. De deelnemers strijden in augustus twee weken lang om de wereldtitels in de verschillende zeilklassen.

“Naast onze huidige kernploeg staat er een nieuwe generatie topzeilers klaar om de internationale podia te bestormen,” vertelt Leeser. “We vinden het geweldig dat deze generatie nu de kans krijgt om in eigen land te excelleren, voor de ogen van hun eigen fans en de leden van onze verenigingen.”

De WK in Santander. (c) Rachel Jaspersen, Ocean Images.

Hoogtepunt

Eerder werden de Wereldkampioenschappen georganiseerd in de volgende landen:

2003 – Cádiz (Spanje)
2007 – Cascais (Portugal)
2011 – Fremantle (Australië)
2014 – Santander (Spanje)

Binnenkort vindt er ook al een hoogtepunt binnen de zeilwereld plaats in Den Haag. Over ruim een maand eindigt de Volvo Ocean Race eveneens in de Zuid-Hollandse plaats.

 

 

Tags: , Last modified: 17 mei 2018
Sluiten