Actueel

Wie verdient volgens jou de titel Boot van het Jaar 2021?

16:55

HISWA
HISWA te water in de Bataviahaven. Beeld: (c) Wouter Hoonakker/Wouter media.

Welke boot, welk product of bedrijf verdient extra waardering? Uit de voordrachten nomineert een vakjury maximaal drie kanshebbers, waaruit kort voor de Hiswa te Water een winnaar wordt gekozen. De botenbeurs, die plaatsvindt van 1 tot en met 5 september in de Bataviahaven in Lelystad, vormt het toneel van de prijsuitreiking. De vernieuwde Boot van het Jaar-verkiezing moest het in 2020 nog doen zonder levensechte beurs, maar dit jaar is Hiswa te Water op volle sterkte terug en is de verkiezing bovendien verbeterd. Ook is Zeilen weer vertegenwoordigd in de jury van de Boot van het Jaar-verkiezing.

Voordragen voor…

In de Boot van het Jaar-verkiezing 2021 is een splitsing gemaakt tussen een motorboot- en een zeilbootverkiezing. Zo komen duidelijk verschillende soorten boten in aanmerking voor de prijs.

De categorieën waarvoor kan worden voorgedragen zijn dit jaar:

  • Zeilboot Innovatie Award
  • Motorboot Innovatie Award
  • Start-up Award
  • Oeuvre Award
  • Gadget Award

Serious Yachts, een van de winnaars uit 2020, neemt de award in ontvangst.

Criteria

De criteria waaraan een voordracht moet voldoen om kans te maken op een nominatie staan per categorie op de website vermeld. Om bijvoorbeeld in aanmerking te komen voor de Zeilboot Innovatie Award moet de voordracht aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • model na 1 oktober 2020 geïntroduceerd;
  • boot is beschikbaar voor de consument;
  • boot is tussen de 2,5 en 20 meter lang;
  • innovatie mag niet eerder in andere of vergelijkbare vorm op de markt zijn gebracht;
  • innovatie moet een essentieel onderdeel zijn van het concept (constructie, indeling, uitvoering, techniek).

(c) Jasper van Staveren

Heldere procedure

Uit alle voordrachten samen ontstaat een longlist. De jury beoordeelt deze voordrachten en kiest uit de longlist tot drie genomineerden per categorie. Uit deze shortlist worden kort voor de Hiswa te Water de uiteindelijke winnaars gekozen. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van gerenommeerde watersportmedia, aangevuld met enkele technisch deskundigen.

Voordragen

Voordragen van een boot, watersport(gerelateerd) product of bedrijf kun je doen via de website bootvanhetjaar.nu. Je kunt voordragen voor nominaties in één of meerdere categorieën door een motivatie te sturen naar het e-mailadres dat bij elke categorie is vermeld. Je kunt nomineren voor de Boot van het Jaar 2021 tot en met 31 juli.

Omslagfoto (c) Wouter Media

Tags: , Last modified: 19 mei 2021
Sluiten