Actueel

Volvo Ocean Race-veteraan Bouwe Bekking is jarig

07:21

Leg Zero, on board Brunel. Photo by James Blake/Volvo Ocean Race. 11 September, 2017

Vandaag mag Team Brunels schipper Bouwe Bekking 55 kaarsjes uitblazen. De man die al zeven keer eerder mee zeilde in de Volvo Ocean Race is namelijk jarig! Nog niet eerder is er een andere zeiler geweest die zo vaak heeft geparticipeerd in deze wedstrijd.

Bekking is op 17 juni 1963 geboren in het Overijsselse Deventer. Hij heeft aan veel grote internationale zeilwedstrijden meegedaan en deze ook meermaals gewonnen. Onder andere de Admiral’s Cup, de Newport Bermuda Race, de Sydney to Hobart Yacht Race en de Sardinia Cup. Momenteel ligt Bekking met zijn team in de haven van Gotëborg, de laatste stop-over van de huidige Volvo Ocean Race. Het is de derde keer dat hij als schipper aan boord zit binnen deze race rond de wereld.

(c) Sam Greenfield/Volvo Ocean Race.

Ups and downs

De zeezeiler kan terugkijken op een druk en heftig jaar. Bekking werd afgelopen jaar geconfronteerd met trieste gebeurtenissen. Begin december overleed zijn vader. Helaas was het voor hem niet mogelijk bij de uitvaart te zijn, omdat hij en zijn team ergens op de Zuidelijke Oceaan zeilden. Het nieuws dat Scallywag-bemanningslid John Fisher overboord sloeg en het leven liet, hakte er flink in bij Bekking. ‘Fish’ was een goede bekende van hem.

Als schipper aan boord bij Team Brunel is hij al sinds oktober van huis om deel te nemen aan de zware zeilrace. De afgelopen etappes heeft het Nederlandse team het beste van zichzelf laten zien. Momenteel staat het team op de gedeelde eerste plaats in het algemeen klassement samen met MAPFRE. De vorige keren dat Bekking deelnam aan de Volvo Ocean Race is het hem nog niet gelukt om de race als grote winnaar af te sluiten. Nu is er zeker een kans dat dit hem wel lukt… Twee keer eerder eindigde hij en zijn team op de tweede plek.

(c) Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race.

Den Haag

Aanstaande donderdag gaat de laatste en allesbeslissende etappe van start. De finish van de Volvo Ocean Race is in Den Haag. Waarschijnlijk vindt Bouwe dat het mooiste, iets verlate, verjaardagscadeau: de huidige editie van de VOR winnen.

 

Omslagfoto: James Blake/Volvo Ocean Race

Tags: , , Last modified: 17 juni 2018
Sluiten