Actueel, Nieuws, Wedstrijden

Vinea start opleiding voor wedstrijdzeilers

13:24

Vinea Vakanties opent deze zomer het Vinea Regatta Center met een opleiding voor wedstrijdzeilers. Op de nieuwe zeilschool leren zeilers in de leeftijd van 14-18 jaar de fijne kneepjes van het wedstrijdzeilen. Het Vinea Regatta Center is ingetrokken bij het International Sailing Center in Medemblik. Daar traint ook de top van de Nederlandse zeilsport.

VineaOpleiding voor wedstrijdzeilers

Vinea is al jaren aanbieder op het gebied van zeilvakanties voor jongeren. Met het Regatta Center wil Vinea zich op de wedstrijdzeilers richten: “Waar de doorsnee zeilschool zich voornamelijk richt op het manoeuvreren en toerzeilen met een open boot, kiezen we nadrukkelijk een andere insteek op het Vinea Regatta Center,” aldus Hugo Mensink, eigenaar van Vinea Vakanties. “We gaan voor optimale performance en prestatie op het open water. Dat vullen we aan met de traditionele zeilvaardigheden.”

Medemblik ligt voor de hand

De keuze voor het International Sailing Center als thuisbasis komt niet uit de lucht vallen. Het is het episch centrum van het Nederlandse wedstrijdzeilen. Sinds 1985 is het een veelgebruikte locatie voor de ISAF en EUROSAF, het trainingscentrum van het Nederlands Olympisch Team en andere toptalenten. Ook internationale zeilevenementen als de Delta Lloyd Regatta, het Wereldkampioenschap 29er en het Open Nederlands Kampioenschap Dart worden hier georganiseerd.

Vinea2Tussen al de evenementen door biedt Vinea Vakanties de gelegenheid aan jonge zeilers om hier in de maanden juli en augustus te leren varen. Het is een opleiding voor wedstrijdzeilers of jongeren met de ambitie om wedstrijdzeiler te worden. Een select gezelschap van CWO gecertificeerde Vinea-instructeurs en wedstrijdzeiltrainers begeleidt de jonge zeilers in Laser Pico, Laser Vago, Laser Radial en Dart 16. Per week is er plaats voor 24 cursisten.

Kijk voor meer informatie op www.vinea.nl/Regattacenter

Tags: , , Last modified: 26 april 2016
Sluiten