Actueel

Update WK Laser Radial: Bouwmeester blijft klimmen in het klassement

09:39

Het Wereldkampioenschap Laser Radial in Medemblik is in volle gang. Vier dagen met in totaal acht wedstrijden zijn gevaren. De Nederlandse zeilers geven wisselende resultaten weer. Marit Bouwmeester begon de eerste dag erg slecht met een 60e plaats, maar is intussen opgeklommen naar een 2e plaats. Ook Maxime Jonker vaart goed mee, zij zit continu rond de top 10.

De Belgische Evi van Acker

Strijd om titel begint
Bouwmeester: “Na dag 1 hebben we een aantal processen behoorlijk aangescherpt. Dat leverde op dag 2 al een veel beter niveau op. Ook vandaag was het een prima dag. Net als de voorgaande dagen blijven we het niveau verbeteren. Vanaf nu varen we in de gold fleet. Daarin worden nog veel punten verdeeld. De strijd om de titel begin eigenlijk morgen pas écht.”

Vrijdag en zaterdag zijn de finales, de beste 50 zitten dan in een groep, iedere race tellen de punten extra. Roelof Bouwmeester, broer en coach van Marit: “Eigenlijk begint het nu pas. Vanaf morgen gaan de beste 50 in een groep. Dat betekent dat de finals beginnen en dan gaat het hard met de punten.”

Jonker laat zien bij de internationale top te horen
Team Delta Lloyd talent Jonker vaart de hele week al goed. Na de derde dag zakte ze van een 8e naar een 12e plaats, maar vandaag wist ze zich weer terug te vechten op die 8e plaats. De eerste plaats in het algemeen klassement is nu voor de Belgische Evi van Acker, zij heeft een voorsprong van 13 punten op de Olympisch kampioene.

Naast Bouwmeester en Jonker varen ook de Nederlandse Daphne van der Vaart (momenteel 20e) en Mirthe Akkerman (29e) mee in deze “gold fleet”. Voor vrijdag en zaterdag staan er twee finaleraces per dag op de planning. Daarna zal duidelijk worden wie er met de felbegeerde wereldtitel huiswaarts gaat.

Alle resultaten zijn te vinden via deze link

Tags: Last modified: 28 augustus 2017
Sluiten