Actueel

Nu in Zeilen: De mooiste plekken om te charteren

09:37

Koude winterdagen zijn uitermate geschikt om te dromen over bijzondere zeilvakanties. Het aanbod van zeilcharters is divers. Zeil mee met een culinaire wijnflottielje in Italië, laveer tussen de ijsberen en walrussen in Spitsbergen, huur een jacht op de Bahama’s of maak een oversteek van Pula naar Venetië.

Voor wie niet alleen van zeilen houdt, maar ook van lekker eten en goede wijn, is een culinaire wijnflottielje in Italië een must. Na een dag op het water kun je de lekkerste zeevruchten, lokale gnocchi en gerechten als tagliolini met zee-egel en stoofschotel met konijn proeven. Botenverhuursite Tubber biedt verschillende culinaire wijnflottieljes. Een ervan vertrekt vanaf het Italiaanse eiland Procida. De tocht voert naar Capri waar je kunt snorkelen of antieke Romeinse ruïnes kunt bezoeken.

Pompeï

In de kuststad Sorrento, in de baai van Napels, kun je eten bij Terrazza Bosquet, een met één Michelin-ster bekroond restaurant dat heerlijke zee- en schelpdieren op het menu heeft staan. Ook doe je de antieke stad Pompeï aan waar je wijn kunt proeven uit een van de oudste wijnhuizen van het eiland. Na een week eindigt de zeiltocht in Procida. Een andere flottielje voor liefhebbers van de Italiaanse keuken vertrekt vanuit Portorosa en voert langs de Siciliaanse kust en de Eolische Eilanden. Voor wie benieuwd is naar de keuken van Kroatië, is er ook nog een culinaire flottielje langs de Dalmatische kust vanuit Dubrovnik.

Leer zeilen op de Britse Maagdeneilanden

Tijdens een vijfdaagse zeilvakantie op de Britse Maagdeneilanden leer je alles wat nodig is om zelfstandig met een zeilboot op avontuur te gaan, waar ook ter wereld. Je oefent aan boord van een 12 tot 15,5 meter lang zeiljacht met manoverboordsituaties, navigatie, motoronderhoud en ankeren.
Na afloop van de cursus doe je een test voor het certificaat Competent Crew van de Royal Sailing Association. Na deze cursus weet je hoe je het zeiljacht moet op- en aftuigen en mag je de rol van volwaardig bemanningslid vervullen. Wie ook graag als schipper wil optreden aan boord tijdens een zeilvakantie, kan nog een cursus volgen en het certificaat Day Skipper behalen.

Zeilen 01/2020

Ben je benieuwd naar de rest van het verhaal? Wat is een mooie uitvalsbasis voor een zeilvakantie in het
hoge Noorden? Waar kom je oog in oog met zwemmende varkens? En waarom zijn catamarans binnen de charterwereld een nieuwe trend? Je leest het in Zeilen 01/2020! Koop het nummer hier online in de webshop of lees (het artikel in) Zeilen hier digitaal. De editie is ook tot en met woensdag 22 januari verkrijgbaar in de winkel.

Omslagfoto: Athenian Yachts
Tekst: Floortje Gunst

 

Tags: , , , , Last modified: 20 januari 2020
Sluiten