Actueel

Team Delft Challenge: Terug naar Ramsgate

12:00

De zomer in Delft nadert haar einde en de mannen van Delft Challenge zijn weer bij elkaar gekomen na hun zomerreces. Het laatste evenement dat het team heeft gevaren was de Ramsgate Week wat met een groot succes is afgesloten. Op een gezellige avond tijdens het evenement werd teamgenoot Tobias door Peter Jackson van de Icom Assassin (Stimson 42) informeel uitgenodigd om samen met het team eind augustus nog een keer terug te komen naar Ramsgate voor ‘een wedstrijdje’ naar Calais. Na wat grappen en grollen binnen het team over hoe serieus de uitnodiging was, zijn een aantal mannen eigenlijk wel enthousiast geworden. In Nederland hebben we contact met Peter opgenomen om te kijken of het aanbod nog steeds stond. Peter is Tobias en Delft Challenge niet vergeten en wil graag de wedstrijd met ons varen en zodoende heeft het team zich voorbereid om op 26 augustus de Cross the Channel Race te varen.

De Stimsom 42 wordt klaargemaakt voor de race

Op vrijdagochtend 25 augustus begint het avontuur. Om 05.30 verzamelen Job, Tobias, Marien en ik, Jelger, ons in Delft om richting Ramsgate te rijden waar we rond het middaguur uitstappen. We hebben afgesproken om rond 15.00 te gaan varen dus hebben we drie uur de tijd om de boot te checken, op te ruimen en race-ready te maken. Dit kunnen we als Delft Challenge wel en gaan gelijk aan de slag. Marien, de boat captain van Delft Challenge, loopt de boot na om te kijken of er geen mankementen zijn die een voortijdige einde aan de race kunnen veroorzaken.

Ook het onderwaterschip wordt ‘onder handen’ genomen

Tobias heeft zijn wetsuit aangetrokken en duikt in het water om met behulp van de duikset het onderwaterschip schoon te maken. Op hetzelfde moment beginnen Job en ik met het leeghalen van de boot en het zorgvuldig terugleggen van de spullen die we tijdens de wedstrijd gaan gebruiken. Onder het genot van muziek en een lekker zonnetje verloopt de voorbereiding goed en zijn we klaar als Peter bij de boot arriveert. Na even bijgepraat te hebben gooien we de boot los en varen we naar buiten om kort kennis te maken met de Stimson 42.

Het rondje invaren gaat goed en we merken dat de Stimson lijkt op onze eigen Farr30. Het grootste verschil is wel dat de Stimson een stuk groter en dan ook zwaarder is. Hierdoor heeft de boot meer moeite met accelereren, maar als het eenmaal op snelheid is, behoudt het goed haar gang.

Na het invaren op vrijdag is het zaterdag tijd voor het echte werk. De Allez to Calais Race is 30 mijl en start voor de havenhoofden van Ramsgate. Hierna zeilen we langs de Engelse kust richting Dover waar we de South Goodwins boei ronden en richting Calais varen. De maximale verwachte wind is 5 knopen uit het zuidoosten wat betekent dat de stroom, die altijd sterk is in het kanaal, vandaag een belangrijke rol zal hebben.

Testrondje met Peter Jackson de dag voor de race

Onze start is goed en we nemen meteen de leiding. De bezeilde slag naar de South Goodwins boei brengt niet veel verassingen met zich mee en eenmaal daar aangekomen hebben we naar eigen berekeningen op berekende tijd een lichte voorsprong op de concurrentie. Het volgende rak naar Calais is echter minder vanzelfsprekend aangezien we moeten opkruisen en de stroom ergens halverwege zal gaan draaien. We besluiten overstag te gaan om zo met een bakboordslag lee-bow op de stroom te varen. Lee-bow betekent dat we de stroom min of meer schuin van voren hebben waardoor licht omhoog gezet worden en door de verplaatsing van het water tegen de vaarrichting in wat stroomwind krijgen en meer snelheid in de boot kunnen houden. Deze slag is erg kritisch omdat we bij het iets te laag varen de stroom van voren krijgen en het lee-bow voordeel verdwijnt.

Aangezien de andere boten ver uit de buurt zijn hebben we weinig referentie om te kijken of onze tactiek werkt en moeten we wachten totdat we weer andere boten tegenkomen. Dit gebeurt na een tijdje en het blijkt dat de winst groot is!

Na het ronden van de South Goodwins varen veel andere boten door over stuurboord en het veld splitst zich op. We komen nu in een lastige positie te liggen omdat we niet meer de controle kunnen houden over de gehele vloot. We hebben de keuze om ons eigen plan aan te houden of om minder risico te nemen en bij de andere boten te blijven. Na een korte maar krachtige discussie aan boord, besluiten we om door te varen tot de stroom begint met afnemen.

Op het moment dat we merken dat de stroom afzwakt maken we een overstag en proberen wat laagte en snelheid te pakken zodat we weer hoogte kunnen pakken en gebruik kunnen maken van het lee-bow effect zodra de stroom gedraaid is en toeneemt. Aangezien de andere boten ver uit de buurt zijn hebben we weinig referentie om te kijken of onze tactiek werkt en moeten we wachten totdat we weer andere boten tegenkomen. Dit gebeurt na een tijdje en het blijkt dat de winst groot is! Dit geeft een top gevoel en de sfeer aan boord is goed.

Echter wordt onze voorsprong hierna snel minder omdat stuk voor stuk alle boten besluiten om de zeilen te laten zakken en op de motor verder te gaan. De wind is namelijk op dit moment zo weinig en de stroom zo sterk dat zij bang zijn om niet op tijd in Calais aan te komen voor de avondbrug. Erg jammer voor de wedstrijd en we finishen daarom als eerste maar wel als enige boot..

Overwinningsbiertjes in Calais

Desalniettemin mag dit het overwinningspret niet drukken en gaan we ’s avond met een kampioensgevoel Calais in. Na een lekker diner met het hele team drinken we nog een paar drankjes in de stad en varen we op zondagochtend vroeg weer uit terug naar Ramsgate.

Het waren een paar mooie dagen waarin we veel nieuwe ervaringen opgedaan hebben. Het meezeilen op een andere boot geeft een goed inzicht in ons eigen team waar we als Delft Challenge goede lessen uit kunnen trekken. Daarnaast hebben we weer mooie contacten opgedaan, dus wie weet wordt Ramsgate nog een keer vervolgd!

Door Jelger Rozendaal

 

 

Tags: Last modified: 16 maart 2021
Sluiten