Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Studentenzeilteam neemt deel aan Sailing Arabia the Tour

14:08

Team Delft Challenge verschijnt net als vorig jaar aan de startlijn van Sailing Arabia the Tour (SATT). Het studententeam dat sinds 2004 tot 2012 al meedoet aan de Tour de France á la Voile, neemt dit jaar voor de tweede keer deel aan de SATT. Het team van zeven studenten uit Delft reist in februari af naar het Midden-Oosten voor het 15-daagse evenement.

Student tegen professional

Team Delft Challenge, SATT, Abu DhabiHet is een grote uitdaging voor de studenten om met de SATT mee te varen. Niet alleen vanwege het zeilen in het Midden-Oosten, maar ook omdat zij het opnemen tegen zeilprofessionals. De amateurteams en professionele teams varen in hetzelfde veld en varen allen met een Farr30. Team Delft Challenge krijgt de kans zich te meten met professionele teams en de geschiedenis leert dat het Delftse team soms iedereen verrast door de profs het nakijken te geven in een lange etappe. Team Delft Challenge heeft een lange training achter de rug en hoopt wederom een goed resultaat neer te zetten.

De Sailing Arabia the Tour

De start van de tour is op 9 februari in Manama, Bahrein. De vloot vertrekt in oostelijke richting met tussenstops in verschillende grote steden als Abu Dhabi en Dubai. Het evenement kenmerkt zich door de afwisselingen tussen inshore races met snelle wedstrijden van hooguit 1 uur en offshore races met lange afstanden die tot wel 36 uur duren. Een unieke ervaring en een droom voor veel zeilers, in ieder geval het hoogtepunt voor Team Delft Challenge in 2014. Na ongeveer 1500 km zeilen eindigt de Sailing Arabia the Tour op 24 februari in Muscat, Oman.

Team Delft Challenge

Team Delft Challenge is een zevenkoppig studenten zeilteam uit Delft, dat voor de tweede keer meedoet aan Sailing Arabia the Tour. Het team bestaat voornamelijk uit studenten aan de TU Delft. De samenstelling van het team verandert jaarlijks doordat leden na een aantal jaar Delft Challenge verder gaan met hun reguliere studieprogramma. Het team is bekend door haar deelname aan de Tour de France á la Voile sinds 2004, maar is sinds vorig jaar overstapt naar Sailing Arabia the Tour. Voor meer informatie over het jonge team en waar u het team kunt volgen kunt u kijken op delftchallenge.nl

 

Tags: Last modified: 15 januari 2014
Sluiten