Actueel

Storm Ciara in beeld (met jullie foto’s en video’s)

12:15

Storm Ciara raasde op zondag 9 februari over Nederland heen. Ze was zelfs nog krachtiger dan van tevoren werd voorspeld. Voor de storm werd code oranje uitgegeven door het KNMI en op Vlieland werd een windstoot van 129 kilometer per uur gemeten. Op het moment van schrijven is het weer wat rustiger, maar de wind is nog niet gaan liggen. Op maandagavond 10 februari kan de wind aan de westkust mogelijk weer stormkracht bereiken, 9 Bft.

In een Facebookpost vroegen we naar jullie foto’s en video’s van het weer. Hieronder zie je daarvan het resultaat. Ook de beelden die de redders van de KNRM tijdens oefeningen maakten, die je onderaan in dit artikel vindt, zijn zeker het kijken waard!

Rieks Buitenhuis:
Sailcentre Makkum

Kees Jan Blok:
Harde wind, laag water bij de Eemnessersluis

Sake van den Berg:
Elburg Jachtcenter

Hans Bijker:
SY Meraki in Harlingen

Adrienne Sas-dijkhuizen:
Scheveningen

Margreet Van Bruggen:

Peter Mulder:
Volendam

Nick Miltenburg:
Marina Volendam

Maurits Homan:
Wemeldinge Zeeland

Arne de Schiffart:
Joure

Stormachtige beelden van de KNRM

Waar de meesten ervoor kozen om niet het water op te gaan, gooiden de redders van KNRM juist wél de trossen los. Zij gaan graag met heftig weer eropuit om tijdens deze omstandigheden te oefenen, de golfhoogtes kunnen oplopen tot wel twaalf meter. Zou jij met dit weer aan boord durven stappen van een reddingsboot?

Tags: , , , Last modified: 10 februari 2020
Sluiten