Actueel

Foto’s: zó indrukwekkend is Sea Eagle II onder zeil

18:30

De beelden lieten even op zich wachten, maar hier zijn ze: de foto’s van Royal Huismans Sea Eagle II met gehesen zeilen. De succesvolle reeks zeilproeven op de Noordzee markeren de slotfase en de aanstaande levering van de 81 meter lange driemaster. Eerder stond de oplevering voor half april in de agenda, maar vanwege het coronavirus moest dit heugelijke feit worden uitgesteld.

Begin 2020 verliet Sea Eagle II de werf van Royal Huisman in Vollenhove. In Amsterdam werd ze vervolgens voorzien van de masten en tuigage. Het grootste aluminium jacht ter wereld beschikt over drie carbon-composiet Rondal Panamax masten. Snelheden van meer dan 21 knopen kunnen worden behaald met meer dan 3500 vierkante meter zeiloppervlak. In totaal worden de zeilen bediend door 34 lieren, waarvan de grootste een trekkracht hebben van 18 ton. Natuurlijk moest de crew hier wel even mee oefenen. Intussen zijn de proefvaarten succesvol afgerond.

In volle glorie

Begin maart is het jacht gefilmd toen zij Amsterdam verliet en de zee op de motor verkende. Destijds was nog de vraag wanneer Sea Eagle II ‘echt’ haar vleugels uit kon slaan. Inmiddels is dat gebeurd en is zij in volle glorie op beeld vastgelegd. Bekijk de foto’s hieronder. Wij denken alleen maar: ‘wauw’.

Onderstaande foto’s: (c) Rondal/Tom van Oossanen

Lees ook: Royal Huismans Sea Eagle II verlaat het nest
En: Aflevering superjacht Sea Eagle II uitgesteld vanwege corona

Omslagfoto: Max Cumming

Tags: , , Last modified: 17 juni 2020
Sluiten