Actueel

Rumoer rond toekomst Volvo Ocean Race

11:37

Start from Saint-Malo

Na overleg met de belangrijkste stakeholders van de Volvo Ocean Race is vastgesteld dat er extra tijd nodig is om de recentelijk aangekondigde wijzigingen door te voeren in het programma van de komende races. Aan de huidige editie die op 22 oktober in Alicante van start gaat, is niks veranderd. Deze zal precies doorgaan zoals gepland.

Super 60

De volgende race die in 2019-20 plaats zou gaan vinden – in de nieuwe boten – zal niet geschieden zoals gepland. Er is bevestigd dat het ontwerpproces voor de Volvo Ocean 60-boot, waarbij aan de voorkant gebruik wordt gemaakt van een offshore monohull-technologie, doorgaat. Het lijkt vooralsnog voorbarig dat er in 2019 meerdere identieke VO60’s aan de startlijn verschijnen. Een herzien programma voor toekomstige Volvo Ocean Races wordt zo snel mogelijk medegedeeld, zo meldt de organisatie. Bijvoorbeeld met specifiekere informatie wanneer de volgende race aanvangt. Volvo blijft vastberaden om ervoor te zorgen dat eventuele geplande wijzigingen duurzame voordelen opleveren op lange termijn voor de race en deelnemende teams.

“Ik ben ervan overtuigd dat de 2017-18 race een van de beste ooit zal zijn”

– CEO Mark Turner

Foto: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

Vacante positie

Als gevolg van de wijzigingen heeft de huidige CEO van de race, Mark Turner, besloten om afstand te doen van zijn huidige positie. De zoektocht naar een nieuwe CEO is begonnen en tot die tijd zal Turner zelf de functie blijven vervullen. “Hoewel ik heb besloten om van mijn positie afscheid te nemen, ben ik zeer dankbaar. Ik heb de gelegenheid gekregen om de Volvo Ocean Race in deze belangrijke tijd te leiden,” zegt Turner. “Ik ben ervan overtuigd dat de 2017-18 race een van de beste ooit zal zijn.”

Henry Stenson, voorzitter van de raad van commissarissen van de Volvo Ocean Race: “Hoewel we het betreuren dat Mark heeft besloten om van zijn huidige rol af te stappen, zijn we dankbaar voor zijn harde werk en bijdrage de afgelopen zestien maanden. Het leiderschapsteam dat Mark heeft opgericht zal ervoor zorgen dat de race zowel een wereldklasse zeil- en bedrijfsplatform blijft. Wij wensen hem het beste voor de toekomst.”

Turner reageert in de onderstaande video op zijn vertrek, wat we van de huidige editie kunnen verwachten en hij zegt iets over de toekomst van de Volvo Ocean Race:

 

Eind mei sprak Zeilen met CEO Mark Turner in Parijs over enkele nieuwe ontwikkelingen binnen de prestigieuze zeilrace:

Coverfoto: Pierrick Contin

Tags: , Last modified: 28 september 2017
Sluiten