Actueel

Nederlanders wereldkampioen in RS500-klasse

11:07

Zeilers Pim en Lisa van Vugt zijn de nieuwe wereldkampioenen binnen de RS500-klasse. Van 21 tot en met 25 augustus werden de wedstrijden gezeild bij Weymouth en Portland, Engeland. Na vijf spannende racedagen met uitdagende en gevarieerde omstandigheden wist dit Nederlandse duo het zwaarbevochten gevecht te winnen.

In 2012 werd op hetzelfde water het zeildeel van de Olympische Spelen gehouden. De omstandigheden ter plaatse zijn doorgaans pittig; veel wind en relatief hoge golfslag voor wie het Nederlandse binnenwater gewend is.

Over de klasse

De RS500 heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als een internationale zeilklasse met wedstrijden door heel Europa. De 63 teams binnen de RS500-klasse zijn afkomstig uit tien landen. Op het WK in Engeland was Nederland goed vertegenwoordigd met 21 teams. Ook studentzeilend Nederland is actief in de RS500. De meeste teams komen uit Nederland, Italië, Frankrijk en Zweden.

15 – 16 september, Bruinisse

Het derde weekend van september komt de RS500-vloot naar Nederland. Twee dagen lang gaan de teams de strijd met elkaar ter hoogte van Bruinisse. Hopelijk doen de Nederlandse teams het dan net zo goed als in het Verenigd Koninkrijk.

 

 

Tags: Last modified: 6 september 2018
Sluiten