Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws, Zeilen TV

Vlootschouw start Nationaal Regenboog Evenement (video)

23:28

IMG_1344Bij de Zijlpoort in Leiden vond dinsdagavond de officiële opening van het Nationaal Regenboog Evenement 2013 plaats.
Staand op het in oude stijl en luister bij Feadship gerestaureerde superjacht Ammerland nam Commissaris van de Koning, Jan Franssen, de botenparade af. Veertien Regenboog-zeilboten kwamen in een lange sleep voorbij. Opgestapt bij de Zijlstroom in Leiderdorp, koerste de lange sleep richting de Poort van Leyden. Veel spel, muziek en lekker eten en drinken omlijstten een mooie avond in de Sleutelstad. CdK Jan Franssen was trots op de mooie boten die straks in een vijfdaagse competitie om de eer van de ‘Zilveren Regenboog’ gaan strijden.

Duurzaam hardzeilen

Net als de voorgaande editie zijn ook dit jaar de Hollandse en Utrechtse Plassen het strijdtoneel voor de zeilwedstrijden. Hierin nemen verschillende gemeenten, provincies en het bedrijfsleven uit de Randstad het tegen elkaar op. De karavaan doet na de start nog het Braassemermeer, de Westeinderplassen, de Vinkeveense plassen en tot slot op zondag de Nieuwkoopseplassen aan. De races zijn van dichtbij te volgen op de wedstrijddagen van 3 tot en met 7 juli van 14.00 uur tot 16.00 uur. ‘Met de giek over het terras scheren’, wordt deze Hollandse tegenhanger van het Friese skûtjsesielen gekscherend weleens genoemd.

Zie voor dagelijks verslag Zeilen.nl

Tags: Last modified: 11 juli 2013
Sluiten