Nieuws

Zilver voor Marit Bouwmeester

Op de laatste dag van het WK Laser Radial had Bouwmeester graag voor goud gevochten. Helaas waren de weersomstandigheden verre van perfect.

21:59

Dinsdag bleven de deelnemers nog in de haven van het Schotse Largs vanwege gebrek aan wind. Woensdag, de laatste dag van het WK stond er veel te veel wind en werd wederom niet gestart.

Door de extreme omstandigheden was het klassement van maandag na slechts zes races tevens de eindstand. Daarin had Bouwmeester zeven punten teveel om in plaats van haar rivale Sari Multala de eerste plaats te bemachtigen. De Finse prolongeerde haar wereldtitel. Bouwmeester veroverde zilver. Een uitstekend resultaat voor de 22-jarige Friezin die dit seizoen in de Laser Radial internationaal zeer goede resultaten behaalde.

Kernploeg
Bouwmeester won eerder al de wereldbekertoernooien in Melbourne en Medemblik. Vorig jaar eindigde ze bij het WK in Japan als vierde. Op basis van die prestatie kreeg ze een plaats in de Delta Lloyd kernploeg. Samen met de Engelse coach Mark Littlejohn werkt Bouwmeester toe naar goud op de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Zonde
In Largs deden 114 zeilsters mee uit 41 landen. Bouwmeester was de enige deelnemer die in de zes gevaren races steeds in de top tien eindigde. Ze is heel tevreden over de manier waarop ze het WK gevaren heeft. “Maar het is wel zonde, dat we op de laatste dag niet meer in actie konden komen. Je wilt toch graag strijden voor je plek.”

De Amerikaanse Paige Railey eindigde vijf punten achter Bouwmeester op een derde plaats. Zowel de regerend wereldkampioene Multala, als olympisch kampioene Anna Tunnecliffe zijn voor Bouwmeester sparringpartners. Bouwmeester: “Sari is een heel goede racer. Fantastisch zoals ze over de baan gaat. Daar kan ik nog veel van leren, ook al wil ik haar uiteindelijk toch verslaan. Ik wil niet zomaar een keertje winnen, ik wil domineren, ik wil de beste zijn. De rest mag racen voor de tweede plek.”

 

Bron: nusport.nl

Beeld: Marc Turner/RYA

Last modified: 15 juli 2010
Sluiten