Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Zeilploeg op medaillekoers

08:40

2014swc_24_avril_2014_047d4be[1]De zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg stevenen tijdens de wereldbekerwedstrijd in Hyères in vier verschillende disciplines op een podiumpositie af. Marit Bouwmeester pakte de leiding in het tussenklassement van de Laser radial. Pieter-JanPostma hield zijn koppositie vast in de Finn.

De eerste race had Marit Bouwmeester een slechte start waardoor ze aan de verkeerde kant van het eerste kruisrak terecht kwam. Concurrente Evi van Acker kwam achter Bouwmeester aan en beide zeilsters verspeelden punten. Voor Bouwmeester was dat haar schrapresultaat. Daarna herstelde de Friese zeilster zich goed met een tweede plaats terwijl haar rivale Van Acker nog meer punten morste.

Mini-comeback

Pieter-Jan Postma kent een succesvolle mini-come back deze week. Postma gaat nog steeds aan de leiding in de Finn-klasse, maar het zat de joviale zeiler op 24 april niet mee. Postma, de man met Volvo Ocean Race aspiraties, moest midden op zee ernstig knutselen nadat zijn grootzeilval brak.

“De eerste wedstrijd ging prima race, tot de val brak. Balen. Tussen de wedstrijden door maken. Het was een minuut voor de start gerepareerd. Tweede wedstrijd was goed! Maar wat een dag. Phewww.”

Surfer Kiran Badloe staat derde en Dorian van Rijsselberge zit zijn jonge trainingspartner op de hielen op een vierde plaats in het klassement. De snelle Pool
Piotr Myszka lijkt op de zege af te surfen.

Laserklasse

Rutger van Schaardenburg staat vierde in de sterk bezette Laserklasse. “Ik ben heel tevreden hoe het deze week gaat. Ik laat af en toe nog wel wat steekjes vallen. Het kan nog beter.”

Nicholas Heiner wist race negen op zijn naam te schrijven en klimt daarmee naar een elfde plaats in het klassement. Wie weet ziet Heiner vandaag nog kans om zich te kwalificeren voor de afsluitende medalrace op zaterdag 26 april met de beste tien van het klassement.

FX en 470

Het jonge team van Annemiek Bekkering (23) en Annettte Duetz (21) doet het goed. Het duo staat op een zesde plaats in het klassement. Michelle Broekhuizen en Marieke Jongens scoorden donderdag een 15 en een 17. Daarmee is het 470 team een plaats gezakt in het klassement naar een zevende plaats. Afrodite Kyranankou en Anneloes van Veen worden deze week geteisterd door pech. Ze staan op een negende plaats.

Mandy Mulder en Coen de Koning varen een goede serie. Het duo is op de weg terug na een lange periode van blessureleed van Mulder. Het tweetal vaart niet alle wedstrijden om overbelasting van Mulder te voorkomen. Teamgenoten Renee Groeneveld en Steven Krol staan op een tiende plaats en stevenen op deze positie af op een plaats in de afsluitende medalrace.

Paralympisch

Het nieuwe Sonar team deed goede zaken vandaag met een tweede en een eerste plaats. Ze staan nu vijfde in he klassement. Mischa Rossen analyseerde de week tot nu toe. “Het gaat heel goed. Goede snelheid aan de wind. Het begint te lopen. Maar voor de wind laten we nog teveel liggen. Het is allemaal nog best wennen. Maar we zijn heel tevreden.”

In de 2.4mR scoort Barend Kol het beste resultaat met een zevende plaats. Vandaag komen de Paralympische zeilers voor het laatst in actie.

Last modified: 25 april 2014
Sluiten