Actueel, Nieuws, The Ocean Race, Zeilen nieuws

Zeiljacht Flyer I komt eind februari aan in Rotterdam

15:39

flyer op transport1Op 12 januari is in Newport Beach, California het zeiljacht Flyer I aan boord van het vrachtschip Parsifal geladen. Aan boord van het RoRo-schip komt het jacht waarmee Conny van Rietschoten de Whitbread Round the World Race 1977-1978 over dertig dagen aan in Zeebrugge. “Daar zetten we de tuigage er weer op om het laatste gedeelte naar Rotterdam op eigen kiel en bovenal zeilend af te kunnen leggen.”, aldus Diederik Nolten van de stichting Revival of the Flyer die het jacht in november heeft aangeschaft.

Tijdgebrek
De reden dat het jacht niet op eigen kiel naar Nederland wordt gezeild is het gebrek aan tijd en de grootse plannen die de stichting voor heeft. “We zijn in overleg met Knot Frostad, CEO van de Volvo Ocean Race, om de Flyer I een speciaal plekje te geven bij de start van de race in oktober dit jaar. Daarvoor willen we het wel in oude staat hebben hersteld. Als we het hele stuk hadden moeten zeilen is hier niet voldoende tijd voor. Alleen de route van Newport Beach tot en met het Panamakanaal kost al zo’n vijfenveertig dagen.”, zegt Nolten in een interview met Zeilen.

Thuiskomst
De initiatiefnemers willen het jacht eind februari een grootse thuiskomst geven in de haven van Rotterdam. “Samen met de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging de Maas sturen we aan op een feestelijk evenement voor de terugkomst van dit legendarische jacht.”  Daarna gaat het jacht verder naar de werf voor restauratie waarna het op eigen kiel naar Alicante gezeild zal worden.

Tags: , Last modified: 22 januari 2019
Sluiten