Nieuws

Zeilenredactie overboord gezet

Over enkele uren worden twee redacteuren van Zeilen op de Noordzee overboord gezet, ongeveer twintig mijl ten noordwesten van IJmuiden.

12:30

Zij worden niet overboord gezet vanwege een conflict met de hoofdredacteur, maar omdat zij een nieuw soort reddingsvlot testen, de Portland Pudgy. Zij willen het vlot testen onder reële omstandigheden en simuleren een noodsituatie op zee.
 
Comfort
De komende nacht brengen Ernst Steinmeier en Jan Verschuur door op de Noordzee in de kleine dinghy van 2,90 meter. Het bootje beschikt over een miniem zeil en een klein roertje. Comfort ontbreekt volledig. Met de heersende noordoostenwind ligt de verwachte maximale snelheid rond de twee knopen. Als alles naar wens gaat, spoelen de twee redacteuren morgen in de loop van de ochtend aan op het strand van IJmuiden, waar hen uiteraard een warm onthaal wacht.
Natuurlijk is de Nederlandse Kustwacht in kennis gesteld en ook de scheepvaart is op de hoogte gebracht. Voor alle zekerheid is er een begeleidingsschip in de buurt. Jan en Ernst houden via een draagbare marifoon voortdurend contact met de expeditieleiding. We leggen het avontuur vast op film en in één van de komende edities van Zeilen volgt een uitgebreide reportage.
Op www.portlandpudgy.nl staat een beschrijving van het bootje.

Last modified: 2 juni 2008
Sluiten