Nieuws

Zeilen in de YSY Ronde om Noord-Holland

Update: Morgenavond vertrekken veel deelnemers al richting Muiden. Vrijdag staat de fotograaf van Zeilen staat bij de sluis van Kornwerderzand (niet bij Enkhuizen zoals eerder werd vermeld) om uw boot op de foto te zetten. Deze foto komt als Zeilen-cover op de website te staan, waar u uw persoonlijke cover kan downloaden. Uiteraard kunt u ook een afdruk van de foto bestellen.

Verder stelt Zeilen het Twitteraccount Zeilen_magazine beschikbaar, zodat u kunt laten weten hoe het ervoor staat met u en uw team. U kunt uw bericht sms'en naar nummer 06 42 41 81 86. Het nummer dat staat vermeld in Zeilen 6 is onjuist.

13:52

Met 250 boten van Muiden naar IJmuiden in twee dagen. Zeilen vaart mee met aluminium 60-voeter Pooh.

Volgende week vrijdag gaat in Muiden de 14e editie van de YSY Ronde om Noord-Holland (RNH) van start. Organisator Yachtclub Seaport Ymuiden typeert de RNH als een “toertocht met wedstrijdelementen (of andersom)”. De wedstrijd start in Muiden en brengt de deelnemers via de sluizen van Enkhuizen en Kornwerderzand naar het zeegat bij Den Helder, waar koers wordt gezet naar IJmuiden. Ter afsluiting van de race wordt zaterdagavond in IJmuiden een groot feest georganiseerd.

 

Aanpassing

Voor de wedstrijd zijn er 250 boten aangemeld. De organisatie had vooraf besloten een maximum aantal van 275 deelnemers toe te laten. Dit jaar is het beleid rondom de sluizen aangescherpt omdat voorgaande jaren de sluispassages tamelijk chaotisch verliepen. Om dat te voorkomen is dit jaar voor alle deelnemers bij de sluizen van Enkhuizen en Kornwerderzand een rusttijd van twee en niet langer dan tweeënhalf uur verplicht.

 

Volg de race

Team Zeilen doet mee met de RNH op Pooh, de aluminium 60-voeter van Hennie ten Dam. Het team doet live verslag van de race via Twitter: www.twitter.com/Zeilen_magazine.

Wilt u als deelnemer of thuisblijver ook iets kwijt over de wedstrijd? Dan kunt u tijdens het evenement sms’en met Zeilen, dan doen wij ons best om uw bericht op Twitter te plaatsen. U kunt sms’en met een speciaal hiervoor beschikbaar gesteld telefoonnummer, dat volgende week bekend gemaakt zal worden via onze website Zeilen.nl.

Voor meer informatie over de YSY Ronde om Noord-Holland kijkt u op www.ysy.nl/rnh.

Beeld: Maarten Waardenburg, YSY

Last modified: 17 juni 2010
Sluiten