Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Zegers en Van Veen winnen goud in Miami

10:31

Zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen hebben goud gewonnen op de Sailing World Cup in Miami. Het 470-duo ging vanaf de eerste dag aan de leiding en zeilde een goede serie met vier keer winst. In de medalrace maakten nog twee andere teams kans op goud, maar uiteindelijk wisten de Nederlandse dames hun concurrenten voor te blijven.

Tactisch varen in de medalrace

In de medalrace ging de echte strijd tussen het Nederlandse duo en de Britse Weguelin en McIntyre. Voorafgaand aan de race is het verschil slechts één punt. Voor Zegers en Van Veen is het dan zaak om het Britse team voor te blijven. Afrodite Zegers: “Het was een leuke strijd tegen de Britse dames en zeker spannend. We zijn gewoon blijven doen wat we moesten doen en het was een goed strategisch spel. De Britten zijn snel en heel goed in positie kiezen, daar hebben we deze week echt veel van geleerd.” Tot op de laatste meters van de finish bleef het stuivertje wisselen, maar met een tweede plaats in de medalrace worden de Nederlanders knap eerste.

Eindklassement

  1. Afrodite ZEGERS / Anneloes VAN VEEN (NED), 26 punten
  2. Sophie WEGUELIN / Eilidh MCINTYRE (GBR), 29 punten
  3. Silvia MAS DEPARES / Paula BARCELO MARTIN (ESP), 39 punten

Maxime Jonker valt net buiten de medalrace

De Laser Radial-zeilster Maxime Jonker liet een constant stijgende lijn zien gedurende de Sailing World Cup. In het altijd grote Laser Radial-veld van maar liefst 51 deelnemende boten, begon Jonker na dag 1 op een 12e positie, waarna ze iedere dag een paar plekken omhoog klom. Na dag 4 stond de zeilster al op een 7e plek in het klassement. Goed voor deelname aan de medalrace. Op de laatste dag voor de medalrace kreeg Jonker in race 9 echter een zwarte vlag bij de start (onjuist gestart). Die race moest ze vervolgens als schrapresultaat noteren. In race 10, haar minst goede race van de week, werd ze 26e. Die 26e plaats kon ze niet schrappen en dus kwam ze in het klassement op een 11e plaats terecht. Met 17 punten achterstand op de nummer 10 van het veld mistte Maxime Jonker deelname aan de medalrace.

Tags: , , Last modified: 30 januari 2017
Sluiten