Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Zegers en Van Veen op medaillekoers

09:19

Afrodite Zegers en Anneloes van Veen staan na vier dagen op een tweede plaats op het EK 470 bij de vrouwen. Het andere Nederlandse duo Michelle Broekhuizen en Marieke Jongens staan na acht races op de 13e plaats in het klassement. Maandag 11 april staan drie races op het programma. Dinsdag 12 april valt de beslissing tijdens de afsluitende medalrace.

Zegers en Van Veen

Zegers en Van Veen 470Op donderdag 7 april werden maar twee van de drie geplande races en vrijdag 8 april geen enkele race gevaren. Anneloes van Veen: “Het is een zwaar evenement, we moeten elke dag drie races varen in medium wind condities.”

Na twee keer een vierde en één keer een tweede plek op zaterdag voeren Kyranakou en Van Veen zondag naar een achtste, derde en 11e plaats. Hierdoor staat het duo nu op een tweede plaats in het klassement achter het Oostenrijkse duo Vadlau en Ogar. Van Veen: “We hebben vandaag enorm hard geknokt om goede races neer te zetten, dat is deels gelukt. Zeker in vergelijking met de wisselvallige resultaten van de rest van de vloot.”

Het verschil met de Oostenrijkse concurrentes is met 24 punten aanzienlijk. Met nog drie reguliere races en de medalrace op het programma is het een behoorlijke uitdaging. De doelstelling voor Kyranakou en Van Veen is duidelijk. Van Veen: “We gaan alles uit de kast halen en blijven vechten voor elke punt.”

Broekhuizen en Jongens

Het duo Broekhuizen en Jongens verloor vorig jaar de nationale selectie voor deelname aan de Olympische Spelen van 2016 van Kyranakou en Van Veen. De twee ex-kernploegleden zijn weer samen in de boot gestapt, voorlopig alleen voor dit evenement. Ze staan op dit moment dertiende in het klassement. Met nog alle zicht op het halen van de medalrace met de beste tien van het klassement.

Tussenklassement

Zegers en Van Veen1. Vadlau & Ogar, AUT, 11 pnt.
2. Kyrankou & Van Veen, NED, 35 pnt. 
3. Yoshida & Yoshioka, JPN, 37 pnt.
13. Broekhuizen & Jongens, NED, 65 pnt.

Bekijk hier alle uitslagen

 

Tags: Last modified: 11 april 2016
Sluiten