Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Weinig wind en veel geduld op Delta Lloyd Regatta

20:02

Het geduld van de zeilers werd op de tweede dag van de 32ste editie van de Delta Lloyd Regatta aardig op de proef gesteld. Na een stormachtige dag op dinsdag, ging er een dag later een heel flauw briesje over het IJsselmeer. Uiteindelijk net genoeg om de diverse klassen  toch een aantal races te laten afwerken. Het evenement is van 24 t/m 28 mei.

 

Bouwmeester blijft aan kop

Bouwmeester voegde een vierde en derde plaats aan haar twee overwinningen van een dag eerder toe. De zeilster die alleen voldaan is bij een eerste plaats, was door de omstandigheden met dit resultaat wel tevreden. “Het was totaal anders vandaag. Van heel veel wind en golven naar vlak water en amper een zuchtje wind. Mooi dat er toch twee races zijn afgewerkt. Het ging redelijk.”

Delta Lloyd Regatta 2016 © Sander van der BorchHet jonge Laser Radial talent Maxime Jonker viel na een hele goede eerste dag wat terug. “In beide races was mijn start slecht en dan loop je achter de feiten aan,” stelde de nummer vijf van het klassement vast. Bouwmeester heeft al een gat geslagen met de Duitse nummer twee Svenja Weger (15 punten) en de Japanse nummer drie Manami Doi (17 punten).

Van Schaardenburg klimt in klassement

In de Laser-klasse had Rutger van Schaardenburg een moeizame eerste race. “Een hele slechte zelfs,” vond hij zelf. De nummer drie van het vorige week geëindigde WK finishte als negende. “Die negende plaats was nog een mooie beloning.” Van Schaardenburg herstelde zich daarna met een overwinning, zodat hij in het klassement opschoof naar de tweede plaats. Hij heeft een kleine achterstand op de leidende Koreaan Jeemin Ha.

Delta Lloyd Regatta 2016 © Sander van der BorchDuko Bos verloor zijn leidende positie in de Laser-klasse. Hij noteerde de 30ste en 19de plaats. “Ik kan goed meekomen als er een forse wind staat, met dit weer valt er voor mij nog wel wat te verbeteren,’’ legt de 21-jarige Rotterdammer uit.

WK paralympische klassen

Rolf Schrama en Sandra Nap konden zich op het rustige water niet verbeteren in de strijd om de wereldtitel in de paralympische Skud-18. Ze noteerden een derde en zesde plaats. “In de eerste race lagen we een tijdje tweede, maar dat konden we niet vasthouden. Delta Lloyd Regatta 2016 © Sander van der BorchIn de tweede race startten we slecht en moesten we ons van achter naar voren werken. We kregen wel aansluiting met de kopgroep, maar meer dan de zesde plaats lukte niet meer,” zo analyseerde Schrama het optreden. In het klassement staan de Nederlanders vierde, met nog steeds uitzicht op het podium.

RS:X

Dorian van Rijsselberghe moest tot laat in de middag wachten voor hij het water op kon. Zoekend naar wind eindigde hij in de vierde race als negende, om daarna nog een race te winnen. Dinsdag won hij drie keer en was zijn trainingspartner Kiran Badloe drie keer tweede. Badloe meldde zich woensdag ziek af, waardoor de olympisch kampioen weinig concurrentie op het water ondervond.

Tussenstand na tweede dag

Delta Lloyd Regatta 2016 © Sander van der BorchLaser Radial, na 4 races

1. Marit Bouwmeester (Ned) 9,

2. Svenja Weger (Dui) 24,

3. Manami Doi (Jap) 26,

5 Maxime Jonker (Ned) 35,

9. Daphne van der Vaart (Ned) 44.

Laser, stand na 4 races

1. Jeemin Ha (ZKo) 14,

2. Rutger van Schaardenburg (Ned) 17,

3. Sam Vandormael (Bel) 25,

8. Duko Bos (Ned) 54.

 

470 (mannen/vrouwen)

1. Simon Kosuta/Jas Farneti (Ita) 4,

2. Giacomo Ferrari/Giulio Calabro (Ita) 10,

3. Sosaku Koizumi/Shinnosuko Mitsumori (Jap) 13.

49-er, stand na 6 races

1. Diego Botin/Iago Marra (Spa) 11,

2. Justus Schmidt/Max Boehme (Dui) 21,

3. Pavle Kostov/Petar Cupac (Kro) 22.

WK paralympische klassen

Skud-18, stand na 4 races

1. Monika Gibes/Piotr Cichocki (Pol) 7,

2. Alexandra Rickham/Niki Birrell (GBr) 11,

3. John McRoberts/Jackie Gay (Can) 17,

4. Rolf Schrama/Sandra Nap (Ned) 17.

2.4mR

1. Damien Seguin (Fra) 11,

2. Matt Bugg (Aus) 19,

3. Heiko Kroger (Dui) 25.

Sonar, stand na 4 races

1. Verenigde Staten 14,

2. Groot-Brittannie 16,

3. Duitsland 17.

RS:X, mannen, stand na 5 races

1. Dorian van Rijsselberghe (Ned) 4,

2. Paul Rozier (Fra) 20,

3. Aichen Wang (Chn) 30.

Kiran Badloe (Ned) ziek afgemeld.

RS:X, vrouwen, na 5 races

1. Maja Dziarnowska 8,

2. Helene Noesmoen (Fra) 17,

3. Agnieszka Bilska (Pol) 17,

4. Lilian de Geus (Ned) 17,

8. Isis Hoekstra (Ned) 33.

Tags: , Last modified: 26 mei 2016
Sluiten