Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Geen wind, geen wedstrijd

18:18

Foto Yvonne Ransijn
Foto Yvonne Ransijn

Foto Yvonne Ransijn

De wit en blauw geblokte vlag werd vandaag gehesen bij het wedstrijdveld van het SKS. Te weinig wind zou zorgen voor een oneerlijke strijd en dus werd de wedstrijd van de tweede wedstrijddag afgeblazen door de wedstrijdcommissie van Drachten-Veenhoop.

De windvoorspelling zorgde al voor twijfel vandaag. De traditionele walstart in het Grietmansrak kon niet doorgaan vanwege de noordelijke wind. Besloten werd om de skûtsjes met een sleepboot naar de Wijde Ee te slepen. De eerste sleepstart mislukte vanwege een losgeschoten tros tussen de Jouster skûtsje en de Súdwesthoek. De tweede start ging goed. Het startsein klonk en de veertien skûtsjes gooiden de trossen los en mochten beginnen met het omhoog draaien van de zeilen. De startlijn lag nog een stuk verder op het water, vanaf daar zou de tijd pas gaan lopen voor de tijdrace.

De wind bleef weg en de skûtsjes Bolsward, Earnewâld en Leeuwarden ook. De schippers van deze skûtsjes besloten om niet te starten. Toen na veertig minuten nog geen enkele skûtsje de bovenboei had bereikt besloot de wedstrijdcommissie de wedstrijd af te gelasten.

De wedstrijdcommissie heeft besloten om de race te verplaatsen naar dinsdag 30 juli om 14.00 uur bij Woudsend. Morgen volgt de wedstrijd bij Earnewâld.

Last modified: 23 juli 2013
Sluiten