Nieuws

Weersvoorspelling 24-uurs

De Delta Lloyd 24-uurs Race is van start! Wij kijken eerst eens naar de weersvoorspellingen voor de komende tijd.

21:26

De wind zal de gehele wedstrijd uit de westhoek komen, variërend tussen West Zuid West en pal west. Dat betekent dat enkele van de boten die wij volgen (zie de website van Geosports) meteen beginnen met een kruisrak. Wij – op de Pooh – zijn vertrokken uit Medemblik en beginnen met een ruim rak in de richting van Urk.

 

Hoewel er in eerste instantie niet veel wind werd voorspeld (windkracht 2 a 3), valt dat op het water erg mee. Wat zijn de voorspellingen?

 

Op het Markermeer voorspelt onze eigen Weersvoorspeller vanavond windkracht 4 (10 knopen), later afnemend tot windkracht 3. ’s Nachts zal de wind niet boven kracht 2 uitkomen. Via het westzuidwesten draait hij langzaam naar het zuidwesten.

 

Op het IJsselmeer (boven de lijn Enkhuizen – Lelystad) staat gedurende de nacht iets meer wind, namelijk kracht 3 (een constante 10 knopen). Die blijft uit het zuidwesten komen.

 

Op het Wad waait het het hardst, windkracht 4 (13 – 14 knopen), ook constant uit het zuidwesten.

 

Tijdens de avond blijft er kans op een bui. Ook ’s nachts zal het van tijd tot tijd regenen, maar meer dan een bui zal het de gehele wedstrijd niet worden. Vannacht daalt de temperatuur, die nu ongeveer 17 graden is, naar een minimum van 7 graden op het IJsselmeer. Op het Wad zal het kouder worden, vooral voor wat betreft de gevoelstemperatuur.

 

Tegen middernacht zullen wij nogmaals een weersvoorspelling doen.   

Last modified: 22 augustus 2009
Sluiten