Actueel, Nieuws

Veel inschrijvingen voor Van Uden Reco

09:35

Met Flyer als startschip en veel inschrijvingen, hoopt de organisatie van de Van Uden Reco Stellendam Regatta op een knallende opening van het wedstrijdseizoen. Ruim 800 zeilers komen naar Stellendam voor de wedstrijden en de nodige feestelijkheden. De deelnemers hoeven komend weekend niks te missen van de Volvo Ocean Race, want de in-port race in Itajaí (op zaterdag 18 april) wordt in Stellendam live vertoond op groot scherm.

Flyer als startschip

Van Uden Reco RegattaDe organisatie van de Van Uden Reco is trots dat ze een beroemd jacht als Flyer dit jaar als startschip in mogen zetten voor de IRC/ORC baan. Stichting Revival of The Flyer is in 2014 opgericht en heeft Flyer aangekocht, het zeiljacht waarmee Conny van Rietschoten in 1978 de Whitbread Round the World Race won.

Met pech aan de kant

De Van Uden Reco Stellendam Regatta telde twee weken voor aanvang van het evenement al 100 deelnemers, meer dan vorig jaar rond dezelfde tijd. De 100e inschrijving is NED8118 CSI Rakker van Kees Keetels. Een week nadat Keetels zich had ingeschreven ontdekte hij dat de schade aan de kiel die hij vorig jaar tijdens de Van Uden Reco had opgelopen veel erger was dan gedacht.

Keetels zou met zijn team voor het derde jaar deelnemen aan de Van Uden Reco: “We hebben de hele winter doorgevaren en hard getraind. We doen hartstikke graag mee want het is een superleuk evenement, maar we mogen dit jaar niet, de boot is aan de ketting gelegd. Vorige week haalden we de boot uit het water en zagen dat de kiel los hing. Van de verzekeringsexpert mochten we geen noodreparatie uitvoeren.”

“Ik heb nog geprobeerd een vergelijkbare boot te regelen uit België maar dat is helaas niet gelukt. We hopen er volgend jaar weer bij te kunnen zijn maar wensen iedereen heel veel plezier. Wij proberen er bij de zeilweek in Breskens weer bij te zijn.”

Van Uden Reco Stellendam Regatta

Van Uden Reco RegattaDe Van Uden Reco Stellendam Regatta is traditiegetrouw het eerste grote evenement van het zeilseizoen. De regatta startte ooit op de Grevelingen om in 2005 naar Stellendam te verhuizen toen Marina Stellendam klaar was voor gebruik. De wedstrijden worden georganiseerd door de Holland Regatta Club.

De Van Uden Reco Stellendam Regatta wordt sinds de oprichting in 2002 gesponsord door de bedrijven Van Uden en Reco. Beide hoofdsponsors nemen bovendien deel aan de wedstrijden met hun eigen Swan 45. De gebroeders Van Uden startten hun bedrijf in 1848 met een binnenvaartschip op de Rijn. Inmiddels is het van oorsprong familiebedrijf omvangrijk en gespecialiseerd in logistieke dienstverlening. Reco bestaat sinds 1953 en is inmiddels uitgegroeid tot een internationale onderneming voor de verhuur van tijdelijke huisvesting en materieel met vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

 

Tags: , Last modified: 18 april 2015
Sluiten