Nieuws

Bezoek leuke activiteiten tijdens de Week van Ons Water

13:56

Tijdens de nationale Week van Ons Water, van 1 t/m 12 mei, vieren we het waterbeheer in Nederland. Deze week is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, de Unie van Waterschappen, het IPO, de VNG, Vewin, het Deltaprogramma en alle waterschappen, provincies, gemeenten en waterbedrijven. De aankomende dagen worden er in totaal door heel Nederland zo’n 75 evenementen georganiseerd.

Het thema van de week van dit jaar is schoon en gezond water. Schoon water betekent zwemmen in open water, fris drinkwater uit de kraan en gezuiverd afvalwater dat weer de sloten en beken instroomt. In de Week van Ons Water kun je erachter komen wat hiervoor nodig is en wat je hier zelf aan kunt bijdragen.

Water is belangrijk

De initiatiefnemers willen Nederlanders bewuster maken van water. Dit willen zij bereiken door te laten zien wat er aan watermanagement gebeurt bij jou in de buurt gebeurt en wat er nodig is voor de toekomst. We zijn nooit klaar met ons water, dus het is zaak om hier goed voor te zorgen.

(c) Wikimedia/CC BY-SA 4.0

Verschillende activiteiten

De komende dagen worden door heel Nederland leerzame en verrassende activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten geven onder andere antwoord op vragen als: ‘Hoe beschermen we Nederland tegen water?’ en ‘Wat kan ik zelf doen om wateroverlast tegen te gaan?’.

Bezoek bijvoorbeeld de vernieuwde Houtribdijk bij Enkhuizen, sluit je aan bij familierondleidingen in het Watersnoodmuseum of bouw een waterloopmodel in Rotterdam. Je kunt ook als onderwaterboswachter op pad gaan in Groningen of ontdekken hoe Limburgse kraanwater wordt gemaakt.

Ben je benieuwd wat er bij jou in de buurt allemaal te doen is? Klik hier om de kaart met de activiteiten te bekijken.

Tags: , , Last modified: 2 mei 2019
Sluiten