Actueel, Nieuws

Voorbeschouwing WK470 Dames Buenos Aires

12:33

Maandag 22 februari begint het wereldkampioenschap 470 in Buenos Aires, Argentinië. Team Delta Lloyd-zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen verschijnen namens Nederland aan de start. Voor het duo, dat al geplaatst is voor de Olympische Spelen later dit jaar, is het WK de eerste wedstrijd van dit jaar.

Waterplanten en stroom

Kyranakou en Van VeenHet WK wordt gezeild op de rivier en er zijn behoorlijk wat waterplanten, hetgeen zorgt voor andere omstandigheden dan de dames gewend zijn. Afrodite: “Dat is wel uitdagend ja. Andere teams zijn hier al een keer geweest op trainingskamp. De eerste keer dat wij het water op gingen, gingen wij gelijk racen. De boot ging voor geen meter. We moesten alle trim en de manier van varen veranderen. Er is zoveel stroom en beplanting, het zijn gewoon echt andere omstandigheden. Maar nu gaat het de goede kant op en hebben we vertrouwen. Afgelopen week hadden we oefenraces en konden we mee komen met de wereldtop, dat geeft vertrouwen.”

“Wij weten niet echt wat ons niveau nu is ten opzichte van de vloot. In de winter ging iedereen ergens anders trainen. Dit is het eerste grote evenement dat iedereen weer bij elkaar is. Voor ons is dit WK een focusevenement in het proces richting de Olympische Spelen. We gaan voor het hoogst haalbare en dan zien we wat de verbeterpunten nog zijn voor een medaille in Rio. Anneloes vult aan: “Het is echt een heel goede test richting Rio. Kijken of wij de goede kant op gaan met onze teamprocessen. Kijken hoe de concurrentie er voor staat en dan hebben we nog een paar maanden de tijd om de laatste stappen te zetten naar Rio.”

De dames zijn erg blij met hun voorbereiding en de mogelijkheid om bij een Nederlandse familie in Argentinië te verblijven. Anneloes: “We zijn echt super blij dat we nu zo vroeg van te voren hier gekomen zijn. Juist om de locatie te verkennen en om aan de weersomstandigheden hier te wennen. We hebben vrijdag onze meting, het weekend nog even kort zeilen en maandag gaat het beginnen.” Afrodite: “We zijn nu anderhalve week in Argentinië. Het huis en de Nederlandse familie zijn heel leuk, we zijn deel van de familie en dat is heel mooi.”

 

Tags: , , , Last modified: 23 februari 2016
Sluiten