Actueel, Nieuws, Wedstrijden

Voorbeschouwing Almere Regatta

15:46

In het weekend van 28 en 29 mei wordt op het Markermeer voor de kust van Almere nabij de windmolens op 2 wedstrijdbanen, de 6e editie van de Almere Regatta gevaren. Op de up-down banen worden 4 wedstrijden per dag gevaren. Zeilen vaart mee met Team SailSelect om na het weekend videobeelden van het evenement te delen.

Aan de wind tijdens Almere RegattaIn de ORC-klasse totaal 29 boten met als positieve uitschieter de 13 boten in de ORC-2. Hierbij o.a. de boot van Bach Yachting Racing Team, die 2 weken geleden Nederlands Kampioen werden tijdens de North Sea Regatta. Ook de nummer 2 Team Redan verschijnt aan de start. In deze klasse ook 5 boten van de organiserende vereniging Flevomare.

In de ORC-1 zes boten waarvan 2 van Flevomare. In de ORC-3 is de White Hawk van schipper en Flevomarelid Sybout Hiemstra een van de favorieten. De ORC-4 heeft ook een mooi startveld met 5 deelnemers.

Eenheidsklassen

Op de wedstrijdbanen varen 3 Eenheidsklassen. De J-109 met 7 boten en de J-80 klasse is met 14 inschrijvingen het grootste veld. Zij strijden om het Beneluxkampioenschap. Bij de Kwarttonners telt de Almere Regatta mee voor de 1/4-Tonners Cup 2016. De wedstrijden in de 4 ORC-klassen en J-109 tellen mee in het overall kampioenschap 2016.

Langebaanwedstrijden

Naast de 4 korte wedstrijden per dag op de up-down banen is er ook een wedstrijd uitgeschreven voor Langebaan in de SW-klasse en de X-Yachts Familie Klasse. Deze boten varen 1 wedstrijd per dag. Minder heftig, maar zeker gemotiveerd.

X-Yachts Holland Cup

Tijdens de Almere Regatta wordt er in samenwerking met  X-Yachts Holland en X-Club Nederland ook gestreden om de X-Yachts Holland Cup. Gemeten X-jachten varen in de ORC-klassen. Ongemeten X-jachten doen mee in de X-Yachts Familie Klasse.

Foto: Klaas Wiersma/Almere Regatta

Tags: , , Last modified: 27 mei 2016
Sluiten