Actueel, Nieuws

Vierdelige tv-serie over reis Oosterschelde

11:33

De driemaster Oosterschelde zeilde van Rotterdam via Kaapverdië, Brazilië, Kaap Hoorn naar Antarctica. In een vierdelige serie volgt de kijker de opvarenden in hun enerverende 45.000 mijl lange zeilreis rond drie kapen en langs vijf continenten. ‘Oosterschelde’s Odyssee’ is op 28, 29, 30 december en 1 januari vanaf 17.10 uur te zien bij NPO 2.

Wereldreis-Oosterschelde1In de vierdelige serie van de EO leert de kijker zowel de bemanning als de passagiers van de Oosterschelde kennen. De serie volgt kapitein Gerben Nab en zijn stuurman Maarten en ook de matrozen Ben, Jan en Jana die al ander halfjaar op de Oosterschelde varen. De tocht is niet zonder risico. De ronding van de onstuimige Kaap Hoorn is een van de hoogtepunten, onderweg naar Antarctica ligt de aanvaring met een ijsberg op de loer. Kapitein Gerben Nap zegt vol vertrouwen in zijn schuit: “Het schip heeft haar kracht getoond. Ook onder zeer moeilijke omstandigheden heeft het zich keer op keer bewezen.”

Op elk deel van de reis zijn andere passagiers aan boord, zo ook de persoon die de videocamera hanteert. Elke aflevering heeft zijn eigen stijl, met unieke beelden.

Oosterschelde's Odyssee (EO) - Boeg ┬® Kai Dieho

Foto Boeg: Kai Dieho

 

Tags: , Last modified: 31 december 2015
Sluiten