Actueel, Nieuws

Vertrekkersboot strandt op Tenerife

14:23

Omweg op de rotsenDe droom van twee Nederlandse vertrekkers is begin deze maand wreed verstoord door een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Hun onlangs aangeschafte aluminium Reinke Super 11 Omweg sloeg op de rotsen aan de zuidkant van Tenerife, nabij de haven van San Miguel.

Lek

Het vertrekkersechtpaar en de ouders van de schipper verlieten de haven bij vrij krachtige zuidwestenwind voor een vaartochtje. Bij terugkeer naar de haven weigerde de motor te starten en bij nadere inspectie bleek er water binnen te komen in de motorruimte. De opgeroepen reddingsdiensten waren helaas niet op tijd ter plaatse om de boot voor stranding te behoeden.

De schipper kon de boot via de rotsen verlaten. De vrouw en de ouders van de schipper werden door de reddingsdiensten met de helikopter van boord gehaald. Met vereende krachten kon de boot later, tegen de verwachting in, worden geborgen. Of de boot hersteld kan worden zodat het echtpaar hun reis verder kan vervolgen is nog niet duidelijk.

Leerpunten

Op hun website schrijft de bemanning van Omweg over de stranding. Een gedetailleerd relaas met ervaringen en evaluatie vindt u op www.omweg-op-zee.nl. Wij wensen hen een behouden vaart.

Last modified: 30 juli 2014
Sluiten