Nieuws

Veranderingen in brugbediening

Een aantal kleinere sluizen in Zeeland wordt per nu op afstand bediend. In Noord-Holland wordt intussen gesproken over 24-uurs bediening.

11:54

Deze week is het eerste schip in de Grevelingensluis geschut via sluisbediening op afstand. De centrale bediening is gevestigd op Neeltje Jans. Schepen die komen aanvaren worden via camerabeelden in de gaten gehouden. Ook de Zandkreeksluis, de Roompotsluis en de Bergsediepsluis worden vanuit het Topshuis op Neeltje Jans bediend. In 2012 wordt nog een aantal sluizen aan de centrale bediening toegevoegd.

 

Intussen worden in Noord-Holland op initiatief van PvdA Statenlid Massom waarschijnlijk de brugopeningstijden verruimd. Massom diende al in 2007 een motie in om de openingstijden aan te passen, waaraan Gedeputeerde Staten nu gehoor hebben gegeven. Massom op de website webregio.nl: "Noord-Holland heeft prachtige vaarwegen die veel kansen bieden aan goederenvervoer over water en recreatie en toerisme. De huidige bedieningstijden zijn beperkt."

 

Noord-Holland werkt aan het Uitvoeringsprogramma Centrale Brugbediening. Daarin wordt onderzoek gedaan naar centrale brugbediening en het tempo waarin dat kan worden ingevoerd. De resultaten komen waarschijnlijk in mei.

Last modified: 6 maart 2009
Sluiten